Пт, 2024-03-29, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:02
Фільм "Хайтарма" отримав дві кінопремії в Італії
Інші останні Культурні новини

Фільм про депортацію кримських татар "Хайтарма" отримав дві премії на Міжнародному кінофестивалі "Кімерія" в Італії (Kimera International Film Festival). Картина була удостоєна призу за кращу режисуру і за найкращий фільм, пише islamnews.ru.

За словами режисера фільму і виконавця головної ролі Ахтема Сеітаблаєва, ця новина була для нього абсолютно несподіваною і, тим не менш, приємною.

Міжнародний кінофестиваль "Кімерія" (м. Термолі, Італія) проводиться з 2003 року. Основною його метою є розвиток культури кіно, особливо, фантастичного кіно і короткометражного кіно соціальної тематики. До 2006 року фестиваль був відкритий тільки для короткометражних робіт.

Фільм "Хайтарма" ("Повернення") розповідає про трагічну дату в історії кримськотатарського народу - 18 травня 1944 року - сталінської депортації кримських татар.

У центрі сюжету фільму - льотчик, двічі герой Радянського Союзу Аметхан Султан. У травні 44-го року після звільнення Севастополя Аметхан відправляється у відпустку в рідну Алупку. На його очах 18 травня і починається депортація його одноплемінників. У масових сценах виселення брали участь більше тисячі чоловік зі всього Криму. Багато з них - це люди, які пережили цю страшну трагедію.

Нагадаємо, в квітні художній фільм "Хайтарма" отримав престижну російську кінопремію "Ніка" в номінації "Кращий фільм країн СНД і Балтії".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 961 | Додав: admin | Теги: італія, фільм, Хайтарма | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]