Чт, 2024-03-28, 19:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Фільм про справжню європейську Україну у Нідерландах покажуть. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Громадські активісти створили фільм, у якому громадяни Нідерландів розповідають своїм співвітчизникам про справжню європейську Україну.

Ініціатива та її реалізація належить бельгійській громадській організації Promote Ukraine, повідомляє Укрінформ.

"Це сім історій про Україну вустами нідерландців, які напередодні референдуму щодо Угоди про асоціацію України і ЄС закликали підтримати країну на її шляху до демократії", - заявили автори фільму.

Нагадаємо, з 30 березня по 1 квітня у Нідерландах вперше в історії відбулися дні українського кіно.

Згідно з опитуванням громадської думки, кількість людей, готових проголосувати на референдумі у Нідерландах "за" або "проти" асоціації Україна-ЄС наразі майже однакова.

Довідка

6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Референдум був ініційований групою GeenPeil.

Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковим для виконання урядом країни. Крім того, явка виборців має бути не меншою за 30%, щоб референдум вважали таким, що відбувся.

На даний момент Угоду про асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентарями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Зазначимо, пропагандистська машина Росії напряму і через посередників намагається зганьбити образ України в Європі, щоб зірвати її нинішній західний геополітичний вибір.

Голландські депутати від партії "Демократи-66" звернулися із запитом до МЗС Нідерландів з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Також повідомлялося, що в Голландії планують зняти серіал про корупційні зв'язки Єврокомісії з українцями. Також європейців вже двічі намагалися налякати фейковими терористами з полку "Азов".

Українські волонтери зняли для жителів Нідерландів відеоролик, у якому продемонстрували основні тези російської пропаганди і закликали жителів країни на референдумі підтримати асоціацію України і Євросоюзу.

22 березня в Нідерланди агітувати прибули брати Клички.

3 квітня українці провели марафон між Гаагою і Амстердамом, щоб продемонструвати свою європейськість.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: Нідерланди, фільм, справжня європейська Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]