Сб, 2024-04-20, 11:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Фінансування донецьких бойовиків маріупольськими фірмами СБУ перекрила, десятки рахунків арештовано
Інші останні Кримінальні новини

Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували діяльність групи осіб, які організували схему фінансування незаконних військових формувань терористичного анклаву "ДНР", зокрема через маріупольські фірми.

Як повідомляє прес-центр СБУ, "фінансисти" терористів ще торік брали участь у створенні так званих "республіканського банку", "міністерства доходів і зборів" і "міністерства фінансів" "ДНР", які здійснюють збір "податків" з місцевих підприємців (частина коштів йде на фінансування НЗФ).

За інформацією прес-центру, один з учасників угруповання, 30-річний житель Тореза, передавав зібрані "податки" в "бюджетний фонд" "ДНР". Як встановлено, ватажки терористів "віддячили" йому, зокрема, монопольним правом на видобуток вугілля та інших корисних копалин на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Для забезпечення НЗФ "ДНР" готівкою зловмисник розробив нову фінансову схему за участю кількох маріупольських фірм. Підприємства паралельно з легальною діяльністю займалися формуванням та організацією відправлення вантажів з товарами на тимчасово контрольовані терористами території. Кошти, що акумулюються на рахунках цих фірм, за фіктивними договорами перераховувалися російським компаніям, зареєстрованим у Ростові-на-Дону. На території РФ гроші переводилися в готівку і переправлялися через неконтрольовані України ділянки кордону терористам у "республіканський банк "ДНР" під виглядом" благодійної допомоги та податків".

За матеріалами СБУ рішенням суду накладено арешт на 51 рахунок 14 бізнес-структур. Зараз вирішується питання про надання тимчасового доступу до рахунків і, відповідно, коштів, що є на них.

Під час обшуків у приміщеннях підприємців вилучено кошти в національній та іноземній валюті еквівалентом близько 2 млн грн, 20 печаток юридичних фірм, зареєстрованих за адресами обшуків. Крім того, виявлена ​​"документація" про реєстрацію маріупольських фірм у "міндоходів і зборів "ДНР", податкова звітність, платіжні документи "бюджету" "ДНР", документи про оплату за проходження продуктів харчування через блокпости терористів. В офісах також вилучені спецперепустки бойовиків" ДНР "на транспорт різних компаній, сервера та комп'ютерна техніка з інформацією про фінансування НЗФ "ДНР".

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.258-5 (фінансування тероризму, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до організації та функціонування каналу фінансування терористів.

Раніше Служба безпеки України викрила і блокувала діяльність групи осіб, які створили схему фінансування терористичної організації "ДНР": "фінансисти "терористів ще в 2014 році брали участь у створенні т.зв. "Республіканського банку", "міністерства доходів і зборів" і "міністерства фінансів" "ДНР". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: донецькі бойовики, рахунки, фінансування, СБУ, арешт, маріупольські фірми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]