Пт, 2024-03-29, 11:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
Фіни створили телефон для "безхатьків"
Інші останні Новини світу науки і технологій
Фінська компанія Nokia анонсувала новий телефон Nokia 105, здатний працювати більше місяця без підзарядки. Інформацію про пристрій компанія виклала на своєму сайті. За обіцянками Nokia, апарат зможе пропрацювати 35 днів (або 842 години) в режимі очікування або 12,5 годин в режимі розмови. Також примітна ціна пристрою, який в США, Європі та Азії буде продаватися приблизно за 20 доларів (близько 160 гривень). Пристрій буде доступний в корпусах чорного або синього кольору із захистом від бризок, пише Lenta.ru.

У телефону буде 1,45-дюймовий екран з роздільною здатністю 125х125 пікселів, 8 мегабайт пам'яті і базовий набір додатків, включаючи ліхтарик, ігри і FM-радіоприймач. У версії для Індії, Китаю, Індонезії та Нігерії буде присутній набір навчальних програм.

Вихід Nokia 105 анонсований на перший квартал 2013 року. Тоді ж телефон надійде в продаж в СНД. Пристрій не є смартфоном, і, як пояснили представники Nokia на виставці World Mobile Congress 2013, за їх даними, в світі більше 2,7 мільярда осіб, які не можуть собі дозволити смартфон. З їх слів випливає, що новий телефон орієнтований в тому числі і на цю аудиторію.

Незважаючи на довгий час автономної роботи, Nokia 105 не є рекордсменом. Наприклад, заявлений час роботи випущеного торік телефону Philips X528 становить майже три з половиною місяці (2400 годин) в режимі очікування і 30 годин в режимі розмови. Інший пристрій від Nokia X1-00 працює два місяці (1500 годин) в режимі очікування, що в два рази більше, ніж аналогічний показник Nokia 105.

Крім цього, науковці і виробники комплектуючих домагалися рекордних термінів роботи компактних батарей в лабораторних умовах. Так, у серпні 2012 року американська компанія City Labs оголосила про створення мініатюрного акумулятора, гіпотетично здатного пропрацювати 20 років в режимі очікування. Причому час роботи такої батареї не повинно коливатися від перепадів температури від -50 до +150 градусів за Цельсієм. Однак, при цьому акумулятор дає розряд всього в декілька десятків нановат (що в сотні мільйонів разів менше одного вата). Активною речовиною у винаході є радіоактивний тритій. Випромінювання цієї речовини вважається нешкідливим.

У Росії створили Android-телефон, що працює тиждень без підзарядки

Власник бренду Highscreen, компанія Вобіс Комп'ютер (Росія), оголосила про випуск нового недорогого смартфона під управлінням Android 4.1 Jelly Bean - Highscreen Boost. Особливістю цієї новинки є комплектний акумулятор на 4160 мАг - проти 1 500-2 100 мАг в більшості моделей цього класу. Час автономної роботи Highscreen Boost в "змішаному" режимі експлуатації досягає одного тижня, це рекорд для смартфонів під управлінням Android, відзначає Ferra.ru.

Враховуючи "природну ненажерливість" операційної системи Android, смартфони під її управлінням зазвичай працюють не більше одного-двох днів. Як обіцяє виробник, Highscreen Boost можна заряджати не частіше одного разу на 5-7 днів. Для порівняння, у одного з визнаних рекордсменів у цьому плані, Motorola RAZR MAXX, ємність акумулятора становить близько 3 300 мАг.

Highscreen Boost побудований на базі двоядерного 1,4-гігагерцевого процесора Qualcomm MSM8225 Snapdragon S4. Модель володіє 1 ГБ оперативної пам'яті, камерою з роздільною здатністю 8 мегапікселів, двома слотами для установки SIM-карт, а також 4,3-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю 540 х 960 пікселів. Функціонує новинка під управлінням операційної системи Android 4.1.2 Jelly Bean. Розміри складають 123 х 68 х 14 мм.

Продажі Highscreen Boost почнуться в кінці лютого. Рекомендована роздрібна ціна моделі складе 8990 рублів (близько 2400 грн). Смартфон буде доступний у федеральних роздрібних мережах і у фірмових магазинах компанії Вобіс Комп'ютер, включаючи інтернет-магазин (vobis.ru), який здійснює доставку по території СНД.

У Китаї випустили найшвидший смартфон

Китайська Huawei представила Android-смартфон P2 Ascend, який, за її словами, є "найшвидшим в світі", пишуть "Економічні вісті" з посиланням на USA Today.

P2 Ascend працює на чотирьохядерному процесорі з тактовою частотою 1,5 ГГц. Об'єм оперативної пам'яті становить 1 ГБ, флеш-пам'яті - 16 ГБ. Пристрій обладнаний 4,7-дюймовим HD-дисплеєм з IPS-матрицею роздільною здатністю 1280х720 пікселів. Дисплей захищений склом Corning Gorilla Glass 2.

Смартфон комплектується двома камерами - основною 13-мегапіксельною і фронтальною 1,3-мегапіксельною. Він підтримує NFC і LTE. Huawei позиціонує P2 Ascend як найшвидший смартфон у світі. Виробник обіцяє, що він може завантажувати дані зі швидкістю 150 Мбіт/с.

Cмартфон надійде в продаж у квітні-червні цього року за ціною близько 525 дол (близько 4160 гривень), говорить Річарда Ю, віце-президента Huawei. Китайська компанія в четвертому кварталі 2012 року вийшла на третє місце серед світових виробників смартфонів, поступившись лише Samsung і Apple.

У лютому FixYa визначила найнадійніший смартфон, порівнявши чотири популярні лінійки - Apple iPhone, Samsung Galaxy, Nokia Lumia, Motorola DROID. Як розповіла компанія у своїй доповіді, вона присвоїла кожній моделі рейтинг, виходячи з аналізу 722 тисяч 588 скарг, які покупці висували до пристроїв, а також їхньої ринкової частки (за статистикою StatCounter).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1236 | Додав: adminA | Теги: фіни, телефон для безхатьків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]