Сб, 2024-04-20, 00:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:22
Фіни відправили у плавання по морю офісний центр
Інші останні Новини світу

Фінська будівельна компанія побудувала триповерховий офісний будинок і відправила його у плавання. Нова будівля довжиною 33 метри, заввишки 12 метрів і вагою в 220 тонн вчинила вояж по Архіпелаговому морю, передає membrana.

Офіс на баржі приблизно за три години добрався з порту Турку на острів Хірвенсало. Будівельна компанія NEAPO створює будинки за власною технологією, яка носить ім'я Fixel.

Це сталеві панелі з сотообразною структурою - легка, недорога, але міцна альтернатива звичайним залізобетонним виробам.

З панелей Fixel збираються модулі (аж до чотирикімнатної квартири), які потім з'єднуються в будівлю потрібної конфігурації.

"Будівництво" плавучого офісу почалося в грудні 2010 року. Він був зібраний в гігантському ангарі на верфі Турку з трьох модулів.

Тут же, на верфі, будинок одержав всю зовнішню і внутрішню обробку, системи опалення та вентиляції, були проведені всі електромонтажні роботи, встановлено освітлення та сантехніка.

Тобто будинок фактично здали під ключ. Залишалося тільки доставити власникові його нерухомість. За оцінками фінів, такий самий бетонний будинок важить в п'ять разів більше і не переживе транспортування "в зборі".

Між тим NEAPO свої будинки меншого розміру возить і по автомобільних дорогах, проте у триповерхового офісу був лише один спосіб дістатися до свого господаря. У міру необхідності будинок можна буде перенести ще не раз.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1422 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]