Ср, 2024-04-24, 00:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:34
Фінустанови відновлять роботу під посиленою охороною - кіпрські банки отримали 5 мільярдів євро готівки
Інші останні Новини світу
До кіпрських банків надійшли 5 млрд євро готівки, доставленої у середу ввечері в умовах підвищених заходів безпеки спецрейсом з Франкфурта-на-Майні. Як повідомляє ИТАР-ТАСС, за даними місцевих ЗМІ, кіпрські банки відновлять сьогодні роботу після майже двотижневої перерви, і, чекаючи ажіотажного попиту населення на готівку, владі довелося терміново замовити доставку нових купюр зі сховищ Європейського центробанку.

Як пише грецька газета "Імерісіа", сцени з трілера нагадувала масштабна операція з прийому спецрейсу в аеропорту Ларнаки.

"В особливому відсіку літака знаходилися 5 млрд євро готівкою для кіпрських банків, що відкриваються сьогодні, - зазначає видання. - У документах авіарейсу зазначалося, що на борту перевозяться "облігації" (bonds), очевидно, для того, щоб не вказувати, що вантажем були гроші. Упаковки з ними були перевантажені, за одними даними, в чотири, за іншими - у шість контейнерів".

"Вантажівки з контейнерами супроводжували протягом всього шляху до сховищ Центрального банку Кіпру броньовані автомашини з бійцями поліцейського спецназу, створивши цілу процесію завдовжки 200 метрів, а протягом всього маршруту колону охороняли поліцейські вертольоти", - пише газета.

Очікується, що, коли сьогодні банки почнуть роботу з клієнтами з 12.00 за місцевим часом, біля них вишикуються величезні черги охочих дізнатися, що стало з їхніми депозитами, і спробувати зняти готівку, дозволену введеними обмеженнями.

Банки попросили правоохоронні органи убезпечити персонал, який побоюється інцидентів з розгніваними вкладниками. У кожному банківському відділенні розроблено спеціальні плани з прийому великої кількості відвідувачів. Вони перебуватимуть під посиленим захистом поліції і приватних охоронних служб.

Як повідомлялось, уряд Кіпру затвердив список із 7 контрольних заходів, покликаних обмежити відтік капіталу з країни після відкриття банків в четвер, 28 березня.

Заборони і обмежувальні заходи поширюються на всі банківські рахунки, незалежно від валюти. Передбачені винятки для низки комерційних операцій, операцій з нарахування заробітної плати та допомог соціального забезпечення. Обмеження також не зачіпають уряд і центральний банк Кіпру.

Зокрема передбачені обмежувальні заходи щодо грошових переказів за кордон: їхня сума не повинна перевищувати 5 тис євро на місяць.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1073 | Додав: adminA | Теги: посилена охорона, кіпрські банки, фінустанови, 5 мільярдів євро готівки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]