Сб, 2024-04-20, 06:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Фірма братів Клюєвих розпочала процедуру банкротства в Австрії - ЗМІ
Інші останні Економічні новини

Компанія Activ Solar з австрійською реєстрацією, з якою були пов’язані активи братів Клюєвих в сфері альтернативної енергетики, виявилася банкрутом з півмільярдним боргом. Про це повідомляє видання Die Presse в статті від 10 лютого.

Австрійські журналісти назвали новину про Activ Solar "найбільшим корпоративним банкрутством року".

За даними видання, борг компанії Клюєвих сягнув 503,4 млн євро. У віденському господарчому суді вже розпочався процес з реструктуризації боргу, кредиторам запропоновано виплатити менше ніж 20% від боргу протягом двох років.

Видання зазначає: бенефіціарами компанії вважають Сергія та Андрія Клюєвих, хоча вони заперечують свою причетність до Activ Solar.

У повідомленні не розкриваються деталі судового процесу. Зазначено, що в результаті банкрутства постраждали 34 кредитори та три співробітники компанії.

Як відомо, від початку березня 2014 року брати Клюєви перебувають під санкціями ЄС.

У січні 2016 року Суд ЄС визнав необґрунтованими санкції "першої хвилі" проти народного депутата Сергія Клюєва. Рішення щодо Андрія Клюєва, екс-голови адміністрації Януковича, наразі не ухвалено. Водночас, у відповідності до процедур ЄС, це не призвело до невідкладного зняття санкцій проти Клюєвих - ті й надалі чинні - щонайменше до березня 2016 року.

Варто зауважити, що санкції самі по собі не стали причиною банкрутства. Так, ще торік повідомлялося, що компаніям Клюєвих вдалося обійти санкційні обмеження і продовжити діяльність свого бізнесу в Австрії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: брати Клюєві, Австрія, фірма, банкротство, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]