Пт, 2024-03-29, 12:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:25
Фізики розробили лазерний провісник смерті
Інші останні Новини світу науки і технологій
Люди бояться і одночасно хочуть дізнатися відповідь на запитання, як довго їм залишилося жити. Спеціально для тих, хто ризикне почути його, вчені розробили геніальний, але дещо зловісний за своїм функціональним призначенням лазерний тест смерті.

Як передає FederalPost, під час процедури доброволець отримує безболісний лазерний імпульс, за допомогою якого фахівці досліджують клітини ендотелію, яким вистелені внутрішні поверхні лімфатичних і кровоносних судин, а також серцеві порожнини. Вібрації в цих клітинах дозволяють вчені не тільки визначити час, який залишився прожити людині, але також провести тестування на предмет схильності його різних захворювань, таким як рак і недоумство.

Дослідження проводилося професорами фізики Ланкастерського університету Анетою Стефановскі і Пітером Макклінтоком за рахунок спеціально виділеного на проект державного гранту. Для подачі лазерного імпульсу вчені використовували пристрій, схожий на самі звичайні наручні годинники. Поки є тільки робоча версія апарату, і, як планується, дослідники будуть проводити експерименти з тестом протягом трьох років.

Як повідомляє видання The Huffington Post, учених з різних країн та університетів вже довгий час хвилює проблема смертності та старіння організму. Не так давно був розроблений специфічний аналіз крові, який дозволяє дізнатися, як швидко постаріє ваш організм і які хвороби загрожують вам у похилому віці і в останні роки життя.

"Учені протягом довгого часу були впевнені в тому, що вага людини в момент народження є важливим чинником, що визначає його здоров'я в середньому і літньому віці, і що люди з низькою вагою при народженні більш схильні до вікових захворювань. Досі молекулярні механізми, які могли підтвердити цю теорію на практиці, були невловимі, ​​але наше відкриття дозволило зробити це ", - сказав журналістам професор Тім Спектор з Королівського коледжу в Лондоні. Його команда з'ясувала, що вчені можуть впливати на ген, який має вплив на рівень метаболітів, і міняти, таким чином, сприйнятливість людини до вікових захворювань.

Нагадаємо, в 2010 році вчені вперше продемонстрували омолодження всього організму тварин, які страждають на передчасне старіння, за допомогою активації особливого ферменту в клітинах їхніх тканин. Подібний метод може бути використаний і для запобігання старінню у людей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: фізики, лазерний провісник смерті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]