Пт, 2024-04-19, 21:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:44
Фізособам НБУ дозволив отримувати від нерезидентів електронні гроші
Інші останні Економічні новини

Національний банк України надав право фізичним особам на отримання від нерезидентів електронних грошей, випущених емітентом-нерезидентом, з використанням міжнародних систем інтернет-розрахунків.

Як повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №65, також регулятор спростив процедуру узгодження правил використання електронних грошей для банків-членів/учасників внутрішньодержавних платіжних систем.

НБУ нагадав, що раніше розширив режим функціонування рахунків фізичних осіб, дозволивши їм отримувати на поточний рахунок іноземну валюту, переказану з-за кордону, зокрема й в результаті погашення електронних грошей, випущених нерезидентом.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк виступає за подальший розвиток безготівкового обігу та зменшення частки готівкових грошей в економіці. Зокрема, торік регулятор повідомляв про плани знизити частку готівкових грошей до 12% до 2020 року з 18% на кінець 2014 року, для чого він має намір стимулювати використання безготівкових платежів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: нерезиденти, дозвіл, фізособи, електронні гроші, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]