Пт, 2024-03-29, 17:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
Foxconn і Apple домовилися поліпшити умови праці на скандальному заводі в КНР
Інші останні Новини світу

Тайваньський виробник електроніки Foxconn Technology Group підвищить зарплату і скоротить робочий день співробітників на китайському заводі.

Таке рішення було ухвалене після того, як на компанію налетів шквал гострої критики щодо несправедливих умов праці робітників, які збирають iPhonе та iPad, заявив голова правління компанії Тері Гу, повідомляє BFM.ru з посиланням на Reuters.

Минулого тижня Foxconn і Apple домовилися про усунення порушень умов праці 1,2 мільйона робітників.

Відповідно до договору, Foxconn (її підрозділ Hon Hai Precision Industry займається збіркою продукції Apple на заводах в Китаї) найме десятки тисяч нових співробітників, ліквідує практику незаконних наднормових робіт, поліпшить протокол про безпеку і проведе модернізацію житлових приміщень та іншої інфраструктури.

Як заявив Гу на китайському економічному форумі Boao Forum-2012, співробітники компанії працюватимуть менше, а отримуватимуть більше.

Такі заходи є відповіддю на критику з боку Асоціації справедливої праці, яка виявила порушення умов праці, зокрема, факти неоплати компанією наднормових.

Foxconn Technology Group є найбільшим в світі виробником електронних компонентів і готових виробів. В основному підприємство є безпосереднім виготівником виробів за контрактами з іншими компаніями, які продають їх під своїми торговими марками.

У 2010 році на заводі відбулося 14 самогубств, один страйк з вимогами підвищити зарплату і один вибух, через який 2 людини загинули, 16 отримали поранення.

Працівники заводу трудяться по 10-12 годин без вихідних або з одним вихідним в тиждень. Всього на заводах Foxconn в Китаї зайнятий близько мільйона осіб. Місячна заробітна плата робітника складає тут від 130-ти до 150-ти доларів.

Керівництво компанія неодноразово виправдовувалося, заявляючи, що праця працівників відповідає китайському трудовому законодавству.

В той же час рада директорів Apple вирішує, куди інвестувати "зайві" 98 млрд доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: Apple, поліпшити умови праці, Foxconn, КНР, у заводі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]