Пт, 2024-03-29, 00:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:27
Франція депортує десятки російських уболівальників
Інші останні Новини світу

У Франції підрозділи спеціального призначення блокували організовані групи російських уболівальників у передмісті Канн в автобусі, що прямував до міста Лілль, де 15 червня пройде матч футбольного Євро-2016 Росія - Словаччина. Про це агентству "Р-Спорт" повідомив по телефону президент Всеросійського об'єднання вболівальників (ВОВ) Олександр Шпригін, NEWSru.com.

В результаті, за його словами, французькою владою було ухвалено рішення депортувати всіх 50 осіб, що перебували в автобусі.

"У нас група ВОВ висунулася в бік Лілля. Після того як наш автобус виїхав з Канн, його оточив поліцейський спецназ, приблизно 100 автоматників, і загнали у "відстійник", - розповів Шпригін.

За його словами, спочатку їм сказали, що буде проведений огляд на предмет зброї і наркотиків, потім заявили, що "якась перевірка і розпорядження прокурора республіки Франції".

Про інцидент президент Всеросійського об'єднання вболівальників докладно написав і в своєму Twitter. За словами Шпригіна, ВОВ повідомив Генеральне консульство РФ у Франції, офіційних представників МВС Росії, а також Російський футбольний союз (РФС).

Як розповів Шпригін, фанати сказали, що "виходити нікуди не будуть" і зажадали перекладача для роз'яснення ситуації.

"Це свавілля. Чому вони в Марселі так не працювали, як працюють зараз?" - обурився президент ВОВ.

Шпригін: з Франції депортують усіх, хто був в автобусі

У своєму Twitter Олександр Шпригін також повідомив, що спочатку першій людині, яка все ж вийшла з автобуса і була оглянута, відразу оголосили про депортацію з Франції.

"Причина, яку нам сказали, - це тероризм", - повідав президент ВОВ, якого цитує російський "Інтерфакс".

До місця затримання автобуса, за словами глави ВОВ, прибув мер міста Канни Давид Ліснар. Пізніше він повідомив, що військові разом з мером вимагали, щоб всі вийшли з автобуса. Шпригін назвав те, що відбувається, "цирком шапіто".

Виконавчий директор ВОВ Іван Кузнєцов пояснив ТАСС, що автобус з фанатами перебуває на території поліцейської дільниці.

"Автобус стоїть на території жандармерії, виходити з автобуса ніхто не збирається - чекаємо представників консульства. Нам нічого не пояснили, а першому, хто погодився на огляд, оголосили про депортацію, причому причин не оголосили", - підтвердив Кузнєцов слова Шпригіна.

"У нас тут різношерстий віковий склад. Тут і чоловіки за 60, і дівчата", - зазначив співрозмовник агентства.

За даними LifeNews, про депортацію першому було оголошено керівнику фан-клубу московського "Локомотива" Олексію Єрунову.

Як стверджує Олександр Шпригін, потім влада Франції повідомила про депортацію ще двох жінок, "які точно ніде не брали участь".

"Чекаємо консула, з автобуса не виходимо, підігнали жандармерію", - повідомив він.

Після цього глава ВОВ відзвітував про рішення влади Франції протягом трьох днів депортувати усіх росіян, хто був у автобусі.

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) раніше попередила РФС і Футбольну асоціацію Англії (ФА) про те, що збірні Росії та Англії можуть бути відсторонені від участі в чемпіонаті Європи 2016, якщо їхні вболівальники знову будуть помічені в організації масових заворушень. Таке попередження було винесено після бійки фанатів у Марселі.

У матчі першого туру групи збірні Росії і Англії зіграли внічию на стадіоні "Велодром" у Марселі - з рахунком 1:1. Після закінчення зустрічі близько 30 російських уболівальників прорвалися в сектор, де перебували фанати збірної Англії, і влаштували бійку. Постраждали кілька десятків людей.

УЄФА минулої неділі, 12 червня, відкрила дисциплінарну справу за фактом хуліганських дій російських уболівальників - "за масові заворушення, расистську поведінку і використання піротехніки". Вердикт буде винесений 14 червня.

У понеділок, 13 червня, французька поліція провела масштабний рейд у марсельському готелі, в якому проживали вболівальники збірної Росії з футболу.

Напередодні французький суд засудив до тюремного ув'язнення двох британських уболівальників за бійки з росіянами на матчі в Марселі. Кухар Александер Буф був засуджений до двох місяців в'язниці, медбрат Іан Хепворф - до трьох місяців. Їм обом заборонили в'їзд до Франції протягом двох років. Також суд Марселя засудив до року ув'язнення французького вболівальника за побиття трьох осіб і крадіжку напередодні матчу Росія - Англія.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: десятки російських уболівальників, депортація, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]