Пт, 2024-03-29, 13:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:12
Франція "серйозно поговорить" з українською владою під час Євро-2012
Інші останні Політичні новини

Париж "шкодує" про те, що українська влада не дозволила французькому дипломату відвідати Юлію Тимошенко, яка перебуває в ув'язненні. Про це заявив у четвер представник МЗС Бернар Валеро.

Візит французького посла з прав людини Франсуа Зімре у Качанівську колонію під Харковом мав відбутися в середу. Тут екс-прем'єр і лідер партії "Батьківщина" відбуває покарання з 30 грудня, повідомляє Euronews. 

Зімре отримав попередню згоду адміністрації колонії, однак, врешті-решт, охорона відмовилася його пропустити.

"Будуть й інші приводи для візиту, а саме: Європейський чемпіонат з футболу, головування України в ОБСЄ. Все це стане приводом до діалогу з Києвом, і я сподіваюся, що коли Україна опиниться на світовій авансцені, ситуація з правами людини, із засадничими правами в країні буде кращою, ніж сьогодні", - заявив посол.

Досі єдиною іноземною офіційною особою, яка відвідала Юлію Тимошенко в ув'язненні, став єврокомісар з розширення Штефан Фюле.

Доька Юлії Тимошенко Євгенія покладала великі надії на візит французького посла в тому, що стосується полегшення умов утримання її матері.

"Режим намагається чинити на неї моральний та психологічний тиск, вони хочуть зламати її фізично і психологічно, зокрема ведучи за нею цілодобове спостереження, що нелегально. Можливо тому вони не захотіли допустити до неї французького посла", - заявила Євгенія.

Для влади спостереження за Тимошенко - це "піп-шоу", вважає Власенко

Запевнення київської прокуратури в законності переведення Юлії Тимошенко до колонії в Харкові суперечать фактам, заявляє Сергій Власенко.

Він нагадав, що етапування екс-прем’єра сталося за лічені години після того, як апеляційний суд не задовольнив скаргу Тимошенко на вирок Печерського райсуду Києва, повідомляє "Deutsche Welle". 

Оскільки зачитування апеляційного рішення затяглося до пізнього вечора, то й підготовка до етапування ув'язненої тривала поза робочим часом – а це суперечить закону, сказав Власенко.

Крім того, нагадав він, згідно з рішенням Шевченківського райсуду столиці Тимошенко має перебувати в Лук'янівському СІЗО.

За словами адвоката, зараз проти вже засудженої до 7 років ув'язнення Тимошенко розслідуються ще дві кримінальні справи.

Слідство за обвинуваченням екс-прем'єра в незаконній розтраті держкоштів, отриманих від заходів з виконання Кіотського протоколу, а також закупівлі автомобілів для сільської медицини, Генпрокуратура вже завершила.

Інша справа, яка ще розслідується СБУ, за словами Власенка, є "римейком" справи ЄЕСУ, закриття якої за відсутністю складу злочину 2005 року схвалив Верховний суд України. Але торік вона була знову порушена "особисто генпрокурором Пшонкою".

Слідчі СБУ їздили в Качанівську колонію для допитів Тимошенко 13 і 16 січня. Але 18 січня Служба безпеки заявила, що передала справу Тимошенко до слідчого відділу СБУ в Харківській області. Власенко пояснив, що насправді це означає просте переведення до Харкова слідчого у справі Тимошенко.

Власенко стверджує, що в справі екс-прем'єрки "не було жодного дня законності".

Він підтвердив, що за нею досі ведеться цілодобове відеоспостереження, а кілька днів тому були ще й встановлені "телекамери з телескопічними об'єктивами, аби наглядачі могли бачити, що екс-прем'єрка читає чи пише".

Адвокат порівняв режим цілодобового відеоспостереження за ув’язненою лідеркою опозиції з "еротичним піп-шоу", а владу – зі "збоченими вуайєристами, які відвідують подібні заклади".

У свою чергу Державна пенітенціарна служба України наполягає, що відеоспостереження за екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко у Качанівській виправній колонії здійснюється законне.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1074 | Додав: adminA | Теги: Франція серйозно поговорить з украї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]