Вт, 2024-04-23, 13:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:02
Французьким депутатам Кличко пояснив, чому Янукович боїться Асоціації
Інші останні Політичні новини
Угода про асоціацію з ЄС — це стратегічний та цивілізаційний вибір України, можливість перетворення її в сучасну демократичну державу з розвинутою економікою та високими соціальними стандартами. Про це заявив лідер "УДАРу" Віталій Кличко під час зустрічей у Парижі з депутатами Національних Зборів Франції, головою групи дружби "Франція-Україна" Ремі Повро, дипломатичним радником президента Франції Полем Жан-Ортізом та керівником Директорату континентальної Європи МЗС Франції Еріком Фурньє, передає прес-служба УДАРу.

"Ми хочемо, щоб Угоду про асоціацію було підписано цього року. Але ми розуміємо, що ця мета залишиться недосяжною, якщо українська влада не виконає умов ЄС. Адже ці кроки є принциповими для подальшого демократичного розвитку України. Саме тому "УДАР" наполягає на їх безумовному виконанні", - зазначив Кличко.

"Україна повинна пройти етапи, необхідні для того щоб вона доєдналася до європейської спільноти і самміт у Вільнюсі - це та нагода, якою не можна не скористатися. Інакше, перспективи України відсунуться на роки. - наголосив голова групи дружби "Франція-Україна" в Національних Зборах Франції Повро.- Я вірю у силу символічних кроків. І зокрема, дуже важливо, щоб була звільнена Юлія Тимошенко, яка сьогодні є символом політичних переслідувань і ув'язнення за політичні переконання", - наголосив Повро.

Кличко наголосив, що підписання Угоди про асоціацію стане на заваді режиму Януковича у використанні заборонених прийомів, до яких він вдається – від застосування вибіркового правосуддя, адміністративного ресурсу і тиску до фальсифікації результатів виборів усіх рівнів.

Тим часом, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк переконаний, що в найближчому майбутньому президент зробить перший крок до звільнення екс-прем'єра Тимошенко. Про це він заявив 25 червня під час публічної лекції в Інституті Брукінгза (Brookings Institution) у Вашингтоні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: Янукович боїться Асоціації, кличко, французьким депутатам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]