Чт, 2024-04-18, 13:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
Freedom House просить Київ по-доброму
Інші останні Кримінальні новини
Міжнародна організація Freedom House закликає український уряд провести повне розслідування заяв про побиття журналістів "5 каналу" міліцією під час розгону акції на Майдані Незалежності.

"Дмитро Демішев та Андрій Ковальов з "5 каналу" були побиті і близько 10 демонстрантів були затримані в ході очищення спецпідрозділом міліції "Беркут" Майдану Незалежності в центрі Києва", - йдеться в заяві організації, переданій агентству Інтерфакс-Україна у суботу, 20 липня.

Також організація закликає уряд поважати права громадян на свободу слова і зборів.

Freedom House нагадує, що в травні цього року двоє журналістів зазнали нападу з боку невідомих осіб, а міліція при цьому не втручалася. Влада стала розслідувати цю справу тільки після протестів щодо її бездіяльності з боку ЗМІ та громадськості.

Відзначається також, що оскільки Україна очолює ОБСЄ у цьому році і хоче тісніших відносин з ЄС і США, то захист журналістів та забезпечення фундаментальних свобод в цій країні повинні перебувати під пильною увагою.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 19 липня, начальник ГУ МВС України в Києві Валерій Коряк спростував інформацію представників "5 каналу" про те, що вони отримали тілесні ушкодження від міліції в ході подій з демонтажу наметів на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, 18 липня ввечері учасники "Врадіївського ходи" проти міліцейського свавілля провели на Майдані Незалежності мітинг і встановили кілька наметів, зібравшись жити в них до виконання їх вимог.

Проте вночі, 19 липня, спецпідрозділ "Беркут" жорстко зніс наметове містечко. Декілька активістів і журналістів повідомили про акт агресії з боку представників МВС. Були затримані вісім осіб.

Учасники "врадіївської ходи" залишилися мітингувати на Майдані до виконання їхніх вимог - відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і проведення люстрації у системі правоохоронних органів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: Freedom House просить Київ по-добро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]