Ср, 2024-04-24, 11:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:49
Галька в обробці - дихання природної свіжості в інтер'єрі
Інші останні Новини Європейського Союзу

галька Враховуючи різноманіття сучасних оздоблювальних матеріалів, у кожному з нас, коли настає період чергових ремонтних робіт, волею-неволею прокидається дизайнер. І хочеться творити, і в голові виникають красиві картинки, і з'являються думки: "куплю мозаїку". І думки правильні, адже мозаїка вважається одним з найкрасивіших і ефектних способів обробки будь-якого приміщення. Питання тільки з вибором матеріалу.

Дуже ефектно виглядає мозаїка з і страз, скла або дзеркала. Такі матеріали вносять в інтер'єр певну частку свята та казки. Більш спокійні керамічні мозаїки, або мозаїки з каменю або керамограніту, які дарують впевненість у майбутньому, надійні і довговічні. А ось внести певну легкість, але при цьому не переборщити в яскравості допоможе мозаїка з гальки.

Цей природний матеріал у всі часи був доступний людині. І навіть сьогодні зовсім не обов'язково його купувати - можна просто піти на берег моря або річки (кому що доступніше) і зібрати потрібну кількість відшліфованих гладких камінчиків, створених самою природою. Для створення композиції зовсім необов'язково шукати однакові елементи. Навіть навпаки, різні за величиною камінчики зроблять загальний візерунок більш цікавим.

Ідеї використання мозаїки з гальки

Цим природним матеріалом необов'язково викладати великі поверхні. Для створення потрібної атмосфери цілком можна обмежитися укладанням невеликого "килимка" перед ванною. Крім естетичної насолоди, такий килимок буде ще й лікувальним. Всього кілька кроків його нерівною поверхнею промасажують ступні і звільнять негативну енергію.

Також галька дуже добре підходить для декору окремих елементів приміщення або предметів інтер'єру (меблі, рамка для дзеркал, горщики для квітів і так далі ).

Не можна згадати про використання гальки в ландшафтному дизайні. Завдяки стійкості цього матеріалу до різних природних умов, у дизайнерів з'являється прекрасна можливість створити в саду або на терасі масштабні візерунки з гальки, розбавляючи її іншими матеріалами. Подібні готові роботи вражають уяву і змушують з абсолютно іншого боку дивитися на мистецтво оформлення простору.

Технологія укладання гальки на сітці

Процес створення композиції з гальки схожий з технологією укладання натурального каменю. Щоб отримати мозаїчне панно доведеться підбирати кожен елемент окремо за формою, кольором і розміром. Якщо ж потрібно працювати в більш швидкому темпі, можна скласти з гальки невеликі секції на основі з капронової сітки. Таку основу при необхідності можна різати, а викладати мозаїку стане простіше.

В якості клею для гальки використовуються склади для укладання природного каменю. В його основі знаходиться цемент, пісок і деякі присадки. Його необхідно розвести водою, і тоді він перетворитися на деяку суміш, зякою працювати набагато зручніше.

Мозаїчні секції наносяться на поверхню і після висихання клейового складу, затираються. Залишки затірки віддаляються звичайним способом за допомогою мокрої губки.

Якщо мозаїка укладається вручну, то доцільно буде спочатку її розкласти на цементній поверхні, а потім акуратно втиснути на потрібну глибину. Щоб поверхня вийшла рівною, можна використовувати звичайну фанерну дошку.

Зазвичай морська галька дуже здорово виглядає в "мокрому" вигляді, а ось при висиханні вона втрачає свій блиск, і виглядає більш понуро. Повернути колишню привабливість в домашніх умовах мозаїці допоможуть спеціальні лаки для бетону і каменю. А ось на вулиці краще зберегти первозданну фактуру, тоді кожен раз, коли буде йти дощ, для вас будуть за новим відкриватися грані цього природного матеріалу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 917 | Додав: admin | Теги: галька в обробці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]