Пт, 2024-03-29, 02:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:07
Газопроводу в обхід України не будуватимуть у Польщі
Інші останні Економічні новини
Міністр держказначейства Польщі Влодзімеж Карпінський запевняє, що Варшава не планує будувати газопровід Ямал-2 з Росії через Бєларусь і по території Польщі. Про це він сказав у відповідь на заяву глави "Газпрому" Олексія Міллера про "дуже високу ймовірність" прокладання газопроводу по території Польщі, передає "Укрінформ" з посиланням на РАР.

"Польська сторона, міністерство держказначейства не розглядає можливості реалізації цього проекту", - зазначив Карпінський.

Він зазначив, що кожен має право висловлюватися, але польська позиція не змінилася.

Нагадаємо, під час прес-конференції глава ВАТ "Газпром" Міллер назвав можливість будівництва другої нитки газопроводу "Ямал-Європа" по території Польщі в обхід України дуже високою.

Як відомо, 5 квітня в Санкт-Петербурзі було підписано меморандум між компаніями "Газпром" і EuRoPol Gaz (по 48% акцій фірми належать польській нафтогазовій компанії PGNiG і "Газпрому") щодо намірів будівництва газопроводу "Ямал-Європа-2" з Бєларусі через територію Польщі до Словаччини в обхід України.

У той же день тодішній міністр держказначейства Миколай Будзановський і голова правління PGNiG Гражина Петровська-Олива заявили, що польська сторона не погоджувалася на будівництво газопроводу, а в Росії перебільшили значення цього документа. Через неузгодженість позицій уряду і PGNiG щодо підписання цього документа Будзановський і Петровська-Олива згодом втратили свої посади.

Як відомо, 18 квітня президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що стосовно меморандуму про газопровід "Ямал-Європа-2" Росія "дещо розіграла" Польщу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: Польщі, газопроводу в обхід України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]