Вт, 2024-03-19, 08:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:14
"Газпром": щоб пережити зиму, Україні потрібно ще 7,5 млрд куб м газу
Інші останні Економічні новини

 У ПСГ України не вистачає близько 7,5 млрд куб. м газу для безперебійного проходження осінньо-зимового періоду. Про це заявив глава російського "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє РИА "Новости".

"Україна в повному обсязі не закачала газ в підземні сховища. Це вже доконаний факт. Десь 7,5 мільярда кубів - це той обсяг, який недозакачано в українські підземки. Для безперебійного проходження Україною майбутньої зими необхідно на початок опалювального сезону мати 18 мільярдів кубометрів активного газу. Цього газу в підземках немає", - сказав Міллер в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" за підсумками тристоронніх газових переговорів у Берліні.

За словами глави "Газпрому", навіть якщо сторони укладуть контракт і Росія відновить постачання газу в Україну, "в період максимально сильних холодів, пікового попиту, Україні не буде вистачати газу, щоб підтримати свої добові баланси".

Зазначимо, Україна повинна до кінця 2014 року сплатити Росії 3,1 млрд дол. заборгованості за природний газ. Про це 26 вересня за підсумками тристоронніх газових переговорів "Україна-Росія-Євросоюз" заявив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер.

При цьому реверс газу в Україну з боку європейських країн можливий тільки, якщо не будуть порушуватися контракти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 900 | Додав: admin | Теги: україна, пережити зиму, газпром | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]