Чт, 2024-03-28, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:17
Гендиректор КМІСу - Вакарчук "відкусить" рейтинг Зеленського
Інші останні Політичні новини

Вакарчук "відкусить" рейтинг Зеленського, – гендиректор КМІСу

Він повернеться на той рівень, який був півроку тому, – Паніотто про Вакарчука та вибори до ВР / Фото з відкритих джерел

Хоча Святослав Вакарчук втратив підтримку через відмову брати участь у президентських виборах, однак на парламентських він все одно має хороші шанси. Лідер гурту "Океан Ельзи" зможе повернути собі високі рейтинги серед українців після офіційних заяв щодо походу в політику.

Неоднозначна поведінка Вакарчука втомила українців – заяви про політику та рішення не брати участі у президентських перегонах, так вважає генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, пише "Обозреватель".

Паніотто наголосив, що ситуація із президентськими виборами вплинула на підтримку Вакарчука. Зараз ЗМІ поширюють інформацію про те, що він серйозно налаштований взяти участь у виборах до парламенту, однак офіційних заяв поки немає.

Але якщо він рішуче заявить про намір іти на парламентські вибори, він повернеться на той рівень, який у нього був півроку тому, – сказав гендиректор КМІСу.

Вакарчук може отримати усі шанси потрапити у п’ятірку лідерів на парламентських виборах, якщо почне діяти.

"Я думаю, він має на це всі шанси за умови, що він почне робити реальні кроки. Мені здається, його поведінка – заяви про те, що він іде в політику, а потім відмова балотуватися, – людям вже набридла", – додав Паніотто.

Попри це, на думку експерта, Святослав Вакарчук не досягне рівня Зеленського, бо "у нього відсутній свій телеканал". Паніотто пояснює, що телебачення "залишається фактором номером один у впливі на людей".

Однак на виборах до парламенту лідер "Океану Ельзи" таки може забрати голоси у головних лідерів.

Думаю, що його політична сила відкусить частину у Зеленського, частину – у Порошенка, бо це теж національно орієнтований електорат. І у інших головних лідерів,– пояснив Паніотто.

Які дані останніх соцопитувань щодо парламентських виборів?

Згідно з дослідженням, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 9 по 14 квітня, серед тих виборців, які вже визначилися з вибором і планують прийти на вибори, відсотки розподіляються так: "Слуга народу" – 25,9%. "Опозиційна платформа –"За Життя" – 15,7%. Блок Петра Порошенка "Солідарність"– 13,9%. ВО "Батьківщина" – 12,1%. "Громадянська позиція" – 5,1%. "Сила і Честь" – 5%. Ще дві партії близькі до прохідного бар’єру: Радикальна партія Олега Ляшка (4,8%) і ВО "Свобода" (4,6%). За умовний "Блок Святослава Вакарчука" готові проголосувати 1,5% виборців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: Вакарчук, рейтинг Зеленського, гендиректор КМІСу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]