Пт, 2024-03-29, 09:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:20
Генеральний консул - українців немає серед жертв теракту в Стамбулі
Інші останні Новини світу

Серед встановлених жертв теракту в нічному клубі Стамбула громадян України немає.

Про це повідомив генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар на своїй сторінці в Facebook.

"Згідно з інформацією Губернаторства Стамбула, серед упізнаних тіл (21 з 39 осіб, які загинули в результаті теракту) громадян України немає. Консули перевіряють лікарні на наявність громадян України серед поранених в результаті теракту", - написав консул.

Також посольство України в Турецькій Республіці просить українців дотримуватися правил безпеки у зв'язку з терактом в Стамбулі.

"У зв'язку з терактом, який стався в Стамбулі 1 січня 2017 року, в черговий раз звертаємо увагу громадян України, які перебувають або планують відвідати Туреччину, на необхідність дотримання правил безпеки, а також рекомендацій МЗС України та посольства", - йдеться в повідомленні відомства в Facebook.

Зокрема, посольство настійно рекомендує уникати без крайньої необхідності тривалого перебування в транспортних терміналах (аеропорти, морські порти, залізничні та автобусні вокзали), на вузлових зупинках громадського транспорту, обмежити відвідування адміністративних будівель, великих торгово-розважальних комплексів, ресторанів, кафе, нічних клубів.

Крім того, українців у Туреччині закликають постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні і місці перебування, неухильно виконувати всі законні вказівки та рекомендації правоохоронних органів і місцевої влади, завжди мати при собі документи, що засвідчують особу.

У повідомленні наголошується, що в разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, загрози життю і здоров'ю громадян України слід невідкладно звертатися до посольства України в Туреччині за телефоном: +905333077232, або в генеральне консульство України в Стамбулі за телефоном: +905306125577, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +380442381657.

Нагадаємо, в Стамбулі в новорічну ніч в результаті стрілянини в нічному клубі загинули 39 осіб, з них 16 - іноземні громадяни. Поранено 69 людей.

Нічний клуб Reina - один з найбільших в Стамбулі - розташований в історичному районі міста Ортакей. На момент атаки в ньому перебувало понад 500 осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: генеральний консул, Стамбул, теракт, українці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]