Чт, 2024-03-28, 13:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:09
Геніальний "Доктор Пі" виявився самозванцем з освітою штукатура-плиточника
Інші останні Офіційні новини

Українець Андрій Слюсарчук, який відомий своїми феноменальними здібностями і пам’яттю, є самозванцем, у якого насправді немає ані диплому медичного вишу, ані взагалі вищої освіти.

Сам Слюсарчук, який занесений у книгу рекордів Гіннеса (через світовий рекорд із запам'ятовування числа "пі"), не пам’ятає точно подробиць своєї біографії і плутається у фактах про свої дитинство і юність.

Як з’ясували у своєму журналістському розслідуванні журналісти газети "Експрес", "Андрій Слюсарчук - геть не та людина, за яку себе видає".

"Вiн нiколи не був дитиною-вундеркiндом. Вiн не вступав до росiйського медичного вишу у дванадцять рокiв, а отже, не має базової медичної освiти. Його дипломи фiктивнi, хоча схема їх отримання - майже бездоганна. Вiдповiдно, вiн не може бути анi професором, анi доктором медичних наук. Вiн також не нейрохірург", - пишуть журналісти.

"Так у нього справдi є талант, але зовсiм не той, який вiн собi приписував: усi цi роки вiн просто ошукував усю країну, двох президентiв, наукову та лiкарську громадськість", пояснюють журналісти. Адже у Андрія Слюсарчука – безліч титулів і посад.

Раніше колишній президент Віктор Ющенко видав указ про створення Iнституту мозку, який мав очолювати "професор нейрохiругiї" Слюсарчук. А 30 вересня Віктор Янукович своїм указом призначив Слюсарчуку премію у розмiрi 150 тисяч гривень як професору кафедри.

"Це iсторiя однiєї з наймасштабніших манiпуляцiй, яку знала iсторiя. Надто якщо зважити, що справжня освiта нашого "професора", за словами його реальних вчителiв, заледве дорiвнює трьом класам школи..." - пишуть журналісти.

Журналісти хотіли зробити про Слюсарчука матеріал. У ньому – розповісти про його життя, додати розповіді вчителів і знайомих. Але як тільки журналісти почали детальніше розпитувати генія про його минуле, Слюсарчук почав їм погрожувати.

"Я вам нiчого не скажу. Ви не маєте права мене перевiряти, жоден журналiст не написав про мене правду. Жоден!.. I не напишуть! Нiхто нiчого не знайде! Нiколи! Я все знищив! Все!.. Будуть писати - мізки по стiнах! Хай я сяду, але мізки їхні - по стiнах!" - так залякував він репортерів.

Журналісти почали перевіряти інформацію, яку надавав раніше Слюсарчук про своє життя. Сам "професор" розповідав, що у дев'ять рокiв, як дитина-вундеркiнд, закiнчив школу (пiсля загибелi батькiв в автокатастрофi його вiддали в iнтернат), вiн звiдти втiк i у дванадцять став студентом Московського медунiверситету iм. Пирогова. Навчався там у 1984-1991 роках.

Як з’ясували журналісти, Слюсарчук, який народився 10 травня 1971 року, нiяк не мiг закiнчити школу анi у дев'ять рокiв, анi в дванадцять, як i стати студентом медичного унiверситету - нi в 12, нi у 18 рокiв.

Насправді у 1980-1987 роки (з другого по восьмий класи) Слюсарчук навчався i жив на Житомирщинi, а саме у селi Гришкiвцi Бердичiвського району, де є Бердичiвська спецiальна школа-iнтернат для дiтей сирiт та дiтей, позбавлених батьківської опіки. Там отримав свiдоцтво про закiнчення цього закладу.

У 1987-1991 роках (вiд 17 до 20 рокiв) - Слюсарчук навчався у 208-й групi Мiжрегiонального вищого професiйного училища залiзничного транспорту за спецiальнiстю штукатур-плиточник-облицювальник.

Отож: диплом про закiнчення у 1991 роцi Росiйського державного медичного унiверситету iм. Пирогова у Москвi Слюсарчуком - сфальсифiкований документ. До речi, його оригiналу нiхто нiколи не бачив. Усi подальшi дипломи медичних вишiв та звання - також фальсифікація", підсумовують журанілсти.

"Зважаючи на погрози, що пролунали на адресу журналiстiв вiд громадянина України пана Слюсарчука, просимо мiнiстра внутрiшнiх справ пана Анатолія Могильова вжити всiх необхiдних заходiв, що гарантуватимуть безпеку наших журналістів", - пишуть журналісти.

Зазначимо, що півроку тому Слюсарчук сенсаційно виграв матч у шахи проти найсильнішої у світі комп'ютерної програми "Рибка-4". Жоден гросмейстер світу не зміг у рівних умовах обіграти цю програму, а Слюсарчук грав наосліп! Рахунок - 1,5:0,5. Першу партію, яку Андрій грав білими, він виграв. Другу, чорними, звів унічию.

Слюсарчук також відомий тим, що зміг запам'ятати рекордні 30 мільйонів знаків числа "Пі", за що отримав прізвисько "Доктор Пі". За словами Слюсарчука, він запам'ятав 20 000 книг і може по пам'яті прочитати будь-яку сторінку з будь-якої з цих книг.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1315 | Додав: nowyny | Теги: Андрій Слюсарчук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]