Сб, 2024-04-20, 07:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:25
Генсек ООН: силою конфлікт у Сирії не вирішити
Інші останні Новини світу
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що сирійський конфлікт не може бути вирішений силою зброї, хоча уряд і повстанці повні рішучості отримати перемогу в громадянській війні, передає ВВС Росія.

Пан Гі Мун назвав "тривожним" продовження озброєного конфлікту в Сирії і призвав сторони до політичного діалогу.

Тим часом важкі бої тривають в Дамаску і Алеппо. За словами опозиційних активістів, урядові війська в середу штурмували південне передмістя Дамаску.

Вони повідомляють, що ситуація, що склалася в Хаджар Асваді, майже безнадійна.

Державні засоби масової інформації повідомляють про численні жертви серед супротивників режиму Асада.

Виступаючи на прес-конференції, присвяченій відкриттю чергової сесії Генеральної Асамблеї ООН, Пан Гі Мун відмітив, що "на жаль, обидві сторони, і уряд, і опозиційні сили, здається, повні рішучості вирішити конфлікт військовим шляхом".

"Думаю, військові засоби не принесуть рішення. Потрібний політичний діалог", - вважає Пан Гі Мун.

Між тим міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі провів в Дамаску переговори з президентом Сирії Башаром Асадом і іншими офіційними особами.

Салехі заявив, що рішення конфлікту "слід шукати тільки в Сирії і в сирійській сім'ї".

Асад сказав, що "нинішня битва ведеться проти опору не лише Сирії", ясно натякаючи на Іран і ліванське угрупування Хезболла.

В той же час міністерство фінансів США заявило, що виявило 117 іранських літаків, що перевозили зброю для сирійських урядових сил.

Літаки компаній Iran Air, Mahan Air і Yas Air перевозили в Сирію зброю під виглядом гуманітарних вантажів, говориться в заяві міністерства.

На ці авіакомпанії вже накладені санкції, але спостерігачі говорять, що, перераховуючи їх, США, таким чином, чинять тиск на Ірак, щоб той закрив для них свій повітряний простір.

Крім того, напередодні фінансові експерти і дипломати зібралися в Гаазі, щоб знайти способи, як зробити антиіранські санкції ефективнішими.

У серпні Генеральна Асамблея ООН вже схвалила резолюцію Ліги арабських держав щодо Сирії, що вимагає від Дамаска припинити використання важкої військової техніки і вивести війська з міст.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1015 | Додав: admin | Теги: Генсек, Сирія, ООН, Конфлікт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]