Чт, 2024-03-28, 16:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:15
Глава МЗС Данії - ЄС повинен бути готовим до гібридної війни Росії
Інші останні Новини Європейського Союзу

ЄС повинен боротися проти гібридної війни Росії за допомогою узгодженої енергетичної політики і протистоянню масовій пропаганді в ЗМІ.

Про це заявив міністр закордонних справ Данії Мартін Лідеґор в інтерв’ю Reuters.

«Я не можу собі уявити, що Росія наважиться зачепити країни Балтії або Польщу або будь-якого іншого члена НАТО», – зазначив він, відповідаючи на питання, чи бачить Данія в РФ загрозу.

«Проте зрозуміло також, що існує новий вид загрози. Я б не назвав її військовою; це гібридна війна, де ми стикаємося з масованою пропагандою, провокаціями, стимуляцією груп усередині інших країн, що не є війною, але чимось дуже ворожим і близьким до війни», – додав Лідеґор.

На його думку, єдиний енергетичний ринок стане хорошим оборонним фронтом проти гібридної війни Росії.

«Якщо ми зробимо пріоритетним вирішення енергетичної проблеми і спрямуємо на нього спільні зусилля і в Європі, і в Україні, це буде величезний крок вперед і дуже неагресивний спосіб показати Росії, що наслідки її політики коштують дорого», – сказав Лідеґор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Данія може профінансувати програми з енергоефективності в Україні, повідомляє «Європейська правда».

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: бути готовим, гібридної війни Росії, ЄС, глава МЗС Данії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]