Пт, 2024-04-19, 10:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:53
Глава МЗС Латвії - Україна, Молдова й Грузія мають отримати перспективи членства
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна, Молдова й Грузія мають отримати перспективи членства – глава МЗС Латвії

Європейський Союз має визнати європейські амбіції країн-лідерів Східного партнерства, озвучивши реалістичний термін, коли ці країни можуть отримати членство у Євросоюзі.

Як передає кореспондент "Європейської правди", таку думку під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) висловив голова МЗС Латвії Едгар Рінкевіч.

"Варто визнати очевидне, такі країни як Україна, Молдова та Грузія добровільно вибрали для себе європейський шлях. Вони прагнуть до членства у ЄС та готові йти цим шляхом. Саме тому завданням для ЄС має стати відповідь на ці прагнення. ЄС має визнати перспективи членства цих країн, та озвучити реалістичний термін їхнього вступу",- заявив він.

Оцінюючи виклики, які стоять перед ЄС, латвійський міністр назвав потребу збереження єдності у питанні санкцій проти РФ та єдиної позиції у діалозі із США.

"Ще один – надзвичайно важливий – виклик – це Brexit. ЄС має зробити все можливе, щоб утримати Велику Британію якнаймога ближче до Європи. Це завдання має бути ключовим у найближчий перспективі", - додав він.

Ще один ризик для Європи, який з'явиться найближчим часом – майбутні вибори до Європарламенту. "Ми бачимо розчарування у ЄС і це може відобразитися у цьому голосуванні. Цього не можна допустити! Ми маємо вже зараз стимулювати людей піти на ці вибори, щоб їх не виграли критики ЄС", - додав міністр.

Як відомо, у Брюсселі вважають, що Україна наразі не має перспективи членства в Євросоюзі.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: україна, перспективи членства, глава МЗС Латвії, Молдова й Грузія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]