Ср, 2024-04-24, 02:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:34
Глави країн ЦЄ заздалегідь відмовилися від саміту - МЗС України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що президенти ряду європейських країн заздалегідь повідомили українську сторону, що не візьмуть участь в саміті Центральної Європи в Ялті з різних причин.

"Ще кілька днів тому на спеціальному брифінгу ми роз'яснили цю ситуацію, і щоб уникнути якихось колізій і сенсацій на рівному місці, я готовий оголосити список тих президентів, які з різних причин не прийняли запрошення", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна у понеділок, 30 квітня.

"Президенти Німеччини, Чехії, Словенії, Австрії та Італії заздалегідь повідомили, що не зможуть приїхати на цей захід", - повідомив Волошин.

Він додав, що скоріш за все не зможе приїхати президент Естонії. Президенти 10 країн підтвердили, що візьмуть участь в цьому саміті, а 4 - дали попередню згоду.

"Таким чином, ми заздалегідь повідомляємо, щоб ніхто не робив ніяких сенсацій. Тому шукати за цим якийсь демарш не варто", - підкреслив він.

Нагадаємо, 30 квітня президент Чехії Вацлав Клаус скасував візит в Україну, міністр екології ФРН Норберт Реттген оголосив бойкот Євро-2012 , а президент Єврокомісії Хосе Мануель Баррозу, за інформацією від прес-секретаря Пії Ахренкільде Хансен, не має наміру брати участь в Євро-2012,"якщо речі будуть лишатися такими, як це є на разі".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1202 | Додав: adminA | Теги: МЗС України, відмовилися, країн ЦЄ, саміту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]