Пт, 2024-03-29, 09:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:47
Главі НАБУ інкримінують зловживання службовим становищем за поїздку до Лондона з дружиною і "радницею"
Інші останні Кримінальні новини

Генеральна прокуратура проводить розслідування щодо законності включення в офіційну делегацію Національного антикорупційного бюро до Лондона дружини директора бюро Артема Ситника і його радниці.

Про це йдеться в листі ГПУ у відповідь на депутатське звернення позафракційного нардепа Віталія Купрія.

"Повідомляємо, що за даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015000000001674. Попередня правова кваліфікація кримінального злочину - ч.1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем - ред)", - йдеться у відповіді ГПУ.

Як пише Купрій, ще 29 липня в ЗМІ "з'явилася інформація, що Артем Ситник включив свою дружину Анну Ситник і "таємничу" радницю Ірину Данько до складу офіційної делегації для поїздки до Великобританії. Спочатку глава НАБ говорив, що Анна Ситник входила в офіційну делегацію. Однак згодом почав переконувати, що вона їхала як "приватна особа і за свій рахунок". Разом з тим, за декларацією у 2014 році офіційний дохід пані Ситник склав лише 113 тисяч гривень", - написав він у Facebook.

Також раніше повідомлялося, що військова прокуратура викрила офіцера Служби безпеки, претендента на посаду детектива НАБУ, при отриманні хабара.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: дружина, зловживання службовим становищем, глава НАБУ, радниця, лондон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]