Чт, 2024-03-28, 12:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
"Глибокою кризою" в Україні лякає Анатолій Кінах
Інші останні Економічні новини
В Україні формуються передумови повторення кризи 2008–2009 рр. Про це в прямому ефірі "5 каналу" в ток-шоу "РесПубліка" з Анною Безулик" сказав президент Української спілки промисловців та підприємців Анатолій Кінах.

"Зараз формуються передумови тої глибокої кризи, яку ми вже пройшли в 2008–2009 роках, коли Україна за два роки втратила 27% промислового виробництва. В Європі, у світовій економіці йдуть дуже серйозні процеси зниження темпів розвитку з елементами рецесії. Україна залежить від зовнішньоекономічної кон’юнктури, половину нашої економіки формують експортери", - наголосив він.

Зазначимо, поміркована фінансова політика й залучення інвестицій є ключовими інструментами подолання економічної кризи та забезпечення стабільності в державі. Про це заявив президент Віктор Янукович.

Про те, що Україна опинилася у загрозливій ситуації у зв’язку зі світовою економічною кризою, нещодавно заявив прем’єр-міністр Микола Азаров.

У вересні Азаров говорив про те, що в Україну йде друга хвиля кризи. На думку прем'єр-міністра, перед Україною сьогодні стоять три ключових виклики. Перший з них - виклик енергетичний. Другий виклик - глобальна продовольча безпека. Третім ключовим викликом глава уряду назвав екологічні проблеми.

Про те, що світова криза не може не торкнутися України, і раніше заявляв Янукович. Він підкреслив, що уряд постійно бере участь у різних заходах щодо запобігання падінню економіки й розуміє, що для недопущення кризи діяти необхідно без зволікання.

На початку липня Янукович заявив, що Україна може вийти з кризи, збільшивши внутрішній попит.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: Україні, Анатолій Кінах, глибокою кризою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]