Сб, 2024-04-20, 14:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
Глобальне потепління: перший удар отримає Азія
Інші останні Новини світу
Згідно з даними дослідження, опублікованого британським центром Centre for Low Carbon Futures, глобальне потепління почне негативно впливати на продовольчу безпеку планети вже протягом найближчих 10 років.

Вчені дійшли висновку, що через 10 років на значній частині Азії серйозно зросте ризик важких засух, які неминуче вплинуть на регіональний і, можливо, на глобальний ринки продовольчої безпеки.

У дослідженні, проведеному фахівцями з Університету Лідса, названі країни, які незабаром підпадуть найбільшому негативному впливу глобального потепління. Китай, Пакистан і Туреччина, більше всіх постраждають від посух, що вкрай негативно позначиться на цих найбільших виробниках пшениці і кукурудзи. Вчені закликають політиків звернути увагу на адаптацію до зміни клімату і запобігти тому, що насувається продовольча криза.

На жаль, побоювання вчених не безпідставні. У середньому, в країнах Азії посушливі періоди стануть довшими більш ніж на 3 місяці, тобто дефіцит вологи буде в 2 рази більшим, ніж у період з 1990 по 2005 роки. Це викликає серйозне занепокоєння, оскільки в Китаї та Індії велика кількість населення.

Дослідження засноване на прогнозах зміни клімату, створених 12 провідними центрами з моделювання клімату. Учені виявили чіткі сигнали про серйозні зміни клімату вже протягом найближчих 10 років. Таким чином, глобальне потепління може вже через 10-15 років поставити під загрозу не тільки економічне зростання в країнах Азії, але і викликати масштабні гуманітарні катастрофи.

Для вирішення цієї проблеми необхідні негайні дії по оптимізації використання водних ресурсів та підвищенню врожайності в умовах недоліки вологи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 2479 | Додав: adminA | Теги: Глобальне потепління, Азія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]