Сб, 2024-04-20, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:20
Голландців брати Клички будуть переконувати голосувати за Асоціацію з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

До кампанії популяризації України в Нідерландах приєднаються українські та іноземні політики, а також громадські діячі. Про це 20 березня міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив в ефірі "Подробиць тижня" на телеканалі "Інтер".

"Ми працюємо над тим, як показати сучасну європейську Україну Нідерландам. До цієї кампанії долучилися всі - неурядові організації, парламентарі, політики, дипломати, які намагаються координувати і просувати цю роботу", - сказав Клімкін.

За його словами, найближчим часом у Нідерланди поїде він сам, міністр фінансів Наталія Яресько, мер Києва Віталій Кличко, чемпіон світу з боксу Володимир Кличко та багато інших. Крім того, МЗС працює з багатьма країнами ЄС, політики яких теж приїдуть до Нідерландів говорити про Україну.

Довідка

6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Референдум був ініційований групою GeenPeil.

Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковим для виконання урядом країни. Крім того, явка виборців має бути не меншою за 30%, щоб референдум вважали таким, що відбувся.

На даний момент Угоду про асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентарями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Зазначимо, пропагандистська машина Росії напряму і через посередників намагається зганьбити образ України в Європі, щоб зірвати її нинішній західний геополітичний вибір.

Голландські депутати від партії "Демократи-66" звернулися із запитом до МЗС Нідерландів з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Також повідомлялося, що в Голландії планують зняти серіал про корупційні зв'язки Єврокомісії з українцями. Також європейців вже двічі намагалися налякати фейковими терористами з полку "Азов".

Українські волонтери зняли для жителів Нідерландів відеоролик, у якому продемонстрували основні тези російської пропаганди і закликали жителів країни на референдумі підтримати асоціацію України і Євросоюзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: україна, асоціація, брати Клички, голландці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]