Вт, 2024-04-23, 08:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:51
"Голосувати кнопкою" проти фейкньюс Геращенко пропонує українцям
Інші останні Політичні новини

Геращенко пропонує українцям "голосувати кнопкою" проти фейкньюс

Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко пропонує провести парламентські слухання та ухвалити більш жорстке законодавство з метою протидії російському втручанню в медіа-простір України.

Про це вона написала  на своїй сторінці у Facebook.

“На мою думку, маємо негайно у ВР провести парламентські слухання щодо інформаційної безпеки України, результатом яких має стати більш жорстке законодавство, що захистить медіа-простір від російських інфлюєнцій і вкидів”, - зазначила Геращенко.

За її словами, потрібно посилити законодавство проти фейкових новин і російського інформаційного втручання, як це зробили США і Франція, інші країни. Парламентарій наголосила, що суспільство разом повинно зупинити “фейкньюс”.

Також вона закликала політиків і “людей доброї волі” голосувати проти антиукраїнських каналів кнопкою, тобто не вмикати і не дивитися, не ходити в студії таких телеканалів.

Водночас парламентарій засудила побиття у понеділок під стінами ГПУ журналістки телеканалу NewsOne.

“Щодо вчорашніх подій (під Генпрокуратурою — ред.). Бити будь-кого — низько. І я це публічно засуджую. Бити жінку, яку б структуру вона не представляла — негідно”, - підкреслила Геращенко.

Водночас вона додала, що пропагандистським інформструктурам “мімікрувати під журналістику — огидно, бити країну, знищувати її інформаційно — підло”.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 17 вересня, кількасот активістів зібралися під будівлею Генеральної прокуратури на акцію протесту проти екстрадиції до Росії її громадянина, етнічного інгуша Тимура Тумгоєва.

Під час цієї акції одна з активісток ударила журналістку телеканалу NewsOne, яка на той момент мала включення у прямому ефірі. Поліція відкрила кримінальне провадження та затримала жінку, яка напала на журналістку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: фейкньюс, українці, голосувати кнопкою, геращенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]