Пт, 2024-04-19, 08:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:27
Головне – підрахунок голосів, - Яценюк. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

  Кабінет міністрів зробив все належне для забезпечення фінансування та охорони порядку під час проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сказав після голосування в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд зобов'язаний забезпечити фінансування для виборчої компанії, що ми зробили. Міністерство внутрішніх справ зобов'язане забезпечити порядок, що ми також зробили", - сказав Яценюк.

Він наголосив на важливості того, щоб сьогоднішнє голосування пройшло спокійно.

"Саме основне, що закон (виборчий - ред.) був кардинально змінений. Вперше в історії України ми голосуємо за таким законом. Підбиття підсумків голосування за новим законом потребує як фаховості від членів виборчої комісії, так і чесності, і прозорості, і жорсткого контролю як від спостерігачів, так і від членів виборчої комісії", - додав глава уряду.

"Це місцеві вибори, а не національні. Тому від цих виборів я чекаю ремонту доріг, шкіл, лікарень і правильного використання місцевого бюджету, так як ми передали мільярдні ресурси на місцевий рівень", - зазначив Прем'єр.

Говорячи про роботу щодо того, щоб уникнути фальсифікацій на виборах, Яценюк зазначив, що проводилася колегія МВС разом із громадськими організаціями, у тому числі з ГО "Опора" з тим, щоб налагодити співпрацю.

"Основна проблема, яка зараз буде, це підрахунок голосів", - сказав глава уряду.

Яценюк також поділився враженнями від бюлетенів: "Я уважно вивчав бюлетені: у мене склалося таке враження, що начебто ми голосували за відкриті списки, а в результаті партійна приналежність превалює над персоналією, яка йде від цієї партії".

"Зараз основне - це підведення підсумків голосування і те, щоб ці вибори були такі ж самі чесні і прозорі, якими були останні вибори президента і парламенту", - додав Яценюк.

Прем'єр-міністр цього разу прийшов на голосування без дружини.

Нагадаємо, в Україні сьогодні проходять вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: підрахунок голосів, головне, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]