Чт, 2024-04-25, 07:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
Головний ВУЗ країни оголосив голодування
Інші останні Політичні новини
Студенти Київського університету імені Тараса Шевченка починають акцію голодування, вимагаючи припинити позапланову перевірку Державної інспекції навчальних закладів. Про таку персональну безстрокову акцію з 15 січня оголошено на сторінці Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка у соцмережі "Вконтакті".

"Головна вимога – відкликати Державну інспекцію навчальних закладів України, яка у період із 11.01.14 по 25.01.14 проводять позапланову перевірку київських вишів", - пояснюють студенти.

Присутність цієї інспекції студенти розцінюють як "репресії стосовно учасників та небайдужих (до) подій, пов’язаних із "Євромайданом".

"Студенти не мають змоги відповісти на запитання повноцінно, оскільки хвилюються і відчувають морально-психологічний тиск третіх осіб", - пояснюють вони.

Також студенти вважають, що інспекція заангажована і чинять тиск на викладачів під час прийому іспитів.

"Студенти вимагають від Міністерства освіти і науки України негайно відкликати ДІНЗ України та не допускати подальшого тиску на студентів, які відстоювали свої конституційні права на мирних акціях протесту", - йдеться в повідомленні.

"Акція розпочнеться 15 січня о 13:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Голодування не припиниться до тих пір, поки не буде виконана вимога!", - інформують студенти.

1 грудня ЗМІ повідомили, що Міністерство освіти і науки України вимагає від керівництва Київського національного університету імені Шевченка надати списки студентів вишу, котрі беруть участь у масових акціях протесту. Цю інформацію підтвердили кілька джерел у самому університеті. За даними джерел, керівництво зобов'язало вести облік студентів, які беруть участь у масових акціях протесту, мета збору даних не повідомляється.

Пізніше Міносвіти спростувало цю інформацію.

Також згадаймо, 25 грудня українські студенти протестували проти невиплати стипендій у парку Шевченка (Київ). Вийшло кілька десятків студентів, вони тримали плакати з гаслами "+22 мільярди міліції - фінансування освіти", "Уряд Азарова + кийки - освіта".

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: Головний ВУЗ країни оголосив голоду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]