Сб, 2024-04-20, 08:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
Головним радником буде Міклош. Гройсман не хоче змінювати "ядро реформаторів" у Кабміні. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман не має наміру радикально змінювати команду ключових економічних міністерств в уряді, що дасть змогу продовжити реформи і зберегти позитив, розпочатий і напрацьований урядом Арсенія Яценюка. Про це Гройсман сказав сьогодні, 15 квітня, під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Ми нікого не розганятимемо", - сказав Гройсман.

"У системі охорони здоров`я накопичилося дуже багато проблем"

Він також повідомив, що Іван Міклош, який обіймав посаду радника екс-міністра фінансів Наталії Яресько та екс-міністра економрозвитку Айвараса Абромавичуса, продовжить роботу з новим урядом і очолить групу підтримки реформ.

"Є попередня домовленість, що буде група підтримки реформ і її очолить Іван Міклош", - сказав Гройсман.

Він закликав парламентаріїв провести зустрічі з міністрами і сформувати галузеві команди для опрацювання галузевих реформ.

"Пропоную на наступному тижні, щоб ми зібралися спільно - керівники комітетів і міністри. І я б хотів, щоб ми спільно утворили команди, які будуть напрацьовувати відповідні рішення", - зазначив Гройсман.

14 квітня Верховна Рада обрала Гройсмана на пост глави уряду, затвердила новий склад Кабміну та його програму діяльності.

Екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош розглядався кандидатом на пост міністра фінансів, але відмовився заради цього змінити громадянство.

"У системі охорони здоров`я накопичилося дуже багато проблем"

Прем`єр-міністр заявляє, що в системі охорони здоров`я накопичилося дуже багато проблем на всіх рівнях.

"Питання призначення міністра охорони здоров`я має бути дуже виваженим", - сказав Гройсман.

За словами Гройсмана, в системі охорони здоров`я, яка є однією із найскладніших і надважливих, "накопичилося дуже багато проблем на всіх рівнях".

Також Гройсман дав доручення Міністерству охорони здоров`я щодо звіту по "кожній лікарні" про наявність необхідних ліків.

"Хочу запевнити, що якщо є рішення, які може прийняти Кабінет міністрів України і яке вплине на зниження цін на ліки, ми це зробимо", - додав він.

Глава уряду також зазначив, що якщо для вирішення даного питання знадобиться підтримка Верховної Ради, то Кабмін буде звертатися до парламентарія за підтримкою і допомогою.

Гройсман також наголошує, що в питанні будівництва нового корпусу лікарні "Охматдиту" необхідно поставити крапку.

"Я хочу розібратися в цьому питанні: чому так довго, що потрібно, щоб реально завершити (будівництво – ред.), і скільки на це потрібно буде часу", - сказав прем`єр.

Гройсман наголосив, що в питанні "Охматдиту" необхідно поставити крапку.

"І крапка ця має бути тоді, коли ми відкриємо лікарню. Її вже стільки років будують, що мені здається, що біля неї вже побудували стільки різних речей, що вже немає просто сил", - наголосив Гройсман і додав, що "будуть у нас можливості, щоб ми завершили, - ми це зробимо".

Нагадаємо, міністра охорони здоров'я досі не призначили. Близько 15 кандидатів відмовилися від цієї посади.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, ядро реформаторів, головний радник Міклош, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]