Вт, 2024-04-23, 09:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:50
Гонорари, які отримує Янукович, платять лише за Гаррі Поттера - Андрій Курков
Інші останні Офіційні новини

Гонорар на 15,5 мільйона, який отримав президент Віктор Янукович за минулий рік, можна прирівняти хіба що до гонорарів Ролінг, Коельо і Джеймз. Про це заявив письменник Андрій Курков, пише "Тиждень".

"Такі гонорари отримують Дж.К.Ролінг за Гаррі Потера, Паоло Коельо, І.Л.Джеймз за еротичні романи "50 відтінків сірого", – сказав Курков.

За його словами, книжок письменника Януковича він взагалі не бачив ані в книгарнях, ані в списках бестселлерів на "Амазоні". "Жодне з українських видавництв не в змозі заробити такі гроші, не кажучи про те, щоб виплатити їх як гонорар. Гонорар розміром 15 мільйонів гривень означає, що книжка була продана в кількості 3 мільйони примірників по ціні 50 гривень", – пояснює письменник.

Щодо українських письменників, то навіть найпопулярніші з них отримували гонорари, менші в 375 разів, ніж Янукович. "В Україні найбільші гонорари за останній час отримували Люко Дашвар та мала отримати Ліна Костенко (за "Записки самашедшего"), за моїми розрахунками десь до 40 тисяч гривень", - заявляє письменник.

Як відомо, згідно з декларацією про доходи за 2012 рік, Янукович отримав 15,5 мільйона гривень гонорарів. За два останні роки президент заробив на книжках майже 32 мільйони.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1075 | Додав: adminA | Теги: янукович, Андрій Курков, Гаррі Поттера, гонорари | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]