Сб, 2024-04-20, 11:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
Google зобов'язали надавати ФБР всі дані користувачів - ЗМІ
Інші останні Новини світу
У Сан-Франциско (США) суддя Сьюзен Ілстон винесла рішення, що зобов'язує корпорацію Google надавати на вимогу ФБР доступ до будь-якої конфіденційної інформації користувачів – до особистої пошти, даним кредиток, звітам про фінансові операції, архівам пошукових запитів, завантажених файлів і т.д.

Google висловив протест, назвавши таке рішення неконституційним. Проте за оцінкою експертів права, рішення це цілком може стати прецедентним в американській судовій практиці, передає "ЛIГАБiзнесIнформ" з посиланням на західні ЗМІ.

Google подала позов до апеляційного суду. За оцінками представників медіа-гіганта, рішення на їх користь цілком можливо і очікується протягом кількох місяців.

Нагадаємо, нещодавно голова ради директорів інтернет-компанії Google Ерік Шмідт заявив, що корпорація не буде видаляти екстремістські матеріали з пошукача. Він вважає, що користувачам необхідно надавати вільний доступ до інформації, розміщеної в інтернеті.

Раніше в Google повідомляли, що за останній час зросла кількість запитів від урядів різних країн, які вимагають надати інформацію про інтернет-користувачів, а також прибрати деякі матеріали зі сторінок пошукової системи.

У листопаді минулого року старший аналітик Google з питань політики компанії Дороті Чу заявила: "Ми спостерігаємо цілком ясну тенденцію: контроль з боку урядів переживає пік".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: Google, дані користувачів, ФБР, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]