Чт, 2024-04-18, 04:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:29
Горить штат Оклахома у США , через палія знищено ціле місто. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Сильні лісові пожежі охопили останніми днями американський штат Оклахома. Вогонь, поширенню якого сприяє поривчастий вітер і засуха в регіоні, практично знищив невелике місто Лютер, що за 30 км від Оклахома-Сіті. На щастя, жоден з його 600 жителів не постраждав - вони були спішно евакуйовані.

Як повідомили офіційні представники місцевої лісової служби, 4 серпня в цьому районі вирували понад 15 вогнищ загорянь. Площа найбільшої з пожеж - в окрузі Крік - оцінюється в 20 тис га. Ще одна, в окрузі Пейн, охоплює територію в 9 тис га, передає ИТАР-ТАСС.

Поліція не виключає, що пожежа, яка знищила Лютер, була підлаштована - в службу порятунку міста надійшов анонімний дзвінок про те, що невідомий чоловік кидав у суху траву підпалені газети. "Ведеться розшук підозрюваного", - повідомив офіційний представник поліції округу Оклахома Марк Майерс.

Оклахома - не єдиний штат, який охоплений лісовими пожежами. Вогняна стихія також вирує в штатах Арізона, Арканзас, Колорадо і Юта, які також знемагають від аномальної спеки та посухи.

За даними метеорологів, в минулому місяці дуже жаркий і сухий клімат встановився на 56% території США - це найсерйозніший показник за 12 років ведення загальнонаціональних спостережень. Крім того, як стверджує Національне управління океанічних і атмосферних досліджень, період з січня по червень став найтеплішим півріччям в континентальній частині Сполучених Штатів.

Середня температура протягом шести місяців становила 11,6 градусів за шкалою Цельсія, що на 2,4 градуса перевищує норму. При цьому рекорди середньої температури в першому півріччі були встановлені на території 28 штатів. Засуха призвела до знищення сотень тисяч гектарів посівів зернових та інших сільськогосподарських культур.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: США горить. Оклахома | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]