Пт, 2024-03-29, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Господарські та адміністративні суди ліквідують
Інші останні Спортивні новини

Система судів в Україні, яка на сьогодні є найскладнішою в Європі, після реформування матиме 3 рівні.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Ми зараз активно напрацьовуємо пакет законів, щоб реально запустилося перезавантаження судової системи. Модель, яку я бачу і яку підтримали колеги в українському уряді, дуже проста. Ми повинні спростити систему судів, вона зараз у нас найскладніша в Європі", - зазначив він.

За словами Петренка, нова суддівська система складатиметься з трьох рівнів: "Ми ліквідовуємо господарські суди, адміністративні суди, щоб людина знала, що вона йде в один суд і там отримає рішення з будь-якого свого питання. В цю нову структуру набираються судді".

За оцінкою міністра, реформування судової системи триватиме до 2 років. "Я думаю, щоб бути не популістом, перезавантаження, якщо ми почнемо з Верховного суду і спустимося вниз, за 18 місяців, максимум за два роки, можна перезавантажити всю систему", - наголосив Петренко.

Міністр зазначив, що переатестація українських суддів почалася в другій половині лютого. Першими її пройшли 100 служителів Феміди.

Суддів перевіряють на знання законодавства і сумлінність. Експерти вивчають, чи не приховував суддя майно, чи не брав хабарів і чи його рішення вищі суди залишили незмінними. Якщо при оцінці суддя покаже, що знань у нього мало - його відправлять підучитися. Після навчання будуть тестувати повторно.

Перевірять перш за все тих, у кого закінчується 5-річний термін перебування на посаді. Таких в Україні близько півтори тисячі. Коли будуть оцінювати решту, яких у країні понад шість тисяч, ще не визначилися. Оцінювання обіцяють зробити прозорим.

"Кваліфікаційна комісія проводитиме це прозоро. Будуть допускатися журналісти, буде трансляція цієї оцінки", - розповіла голова Ради суддів Валентина Симоненко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: Господарські та адміністративні суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]