Вт, 2024-03-19, 13:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:07
Готуються святкувати дев'яту річницю Помаранчевої революції у Києві
Інші останні Політичні новини
У Києві пройшло перше засідання оргкомітету з відзначення дев'ятої річниці Помаранчевої революції. Активісти громадських організацій пообіцяли 22 листопада вийти на Майдан Незалежності і перекрити Хрещатик. Тимчасом представники найбільших опозиційних партій або не визначилися з форматом участі у святкуванні, або зовсім відмовилися виходити цього дня на Майдан.

Як повідомляє "КоммерсантЪ-Украина", обговорити формат святкування дев'ятої річниці Помаранчевої революції в Києві зібралися представники громадських організацій "Комітет визволення політичних в'язнів", "Тризуб" ім. Степана Бандери", "Спільна справа", УНА-УНСО, "Євронаступ" і "Коаліція учасників Помаранчевої революції".

"Влада вже готується до святкування революції - на Майдані починають монтувати ялинку", - іронізував координатор Комітету визволення політичних в'язнів Микола Кохановський.

Координатор "Спільної справи" Олександр Данилюк повідомив, що представники "Спільної справи" вже подали заявку на проведення акції. 22 листопада вони мають намір влаштувати "історичну реконструкцію подій Помаранчевої революції" - перекрити Хрещатик і встановити там намети. Варто зазначити, що учасники святкування річниці Помаранчевої революції торік також намагалися перекрити Хрещатик і встановити намети, проте їм цього зробити не вдалося через жорстку протидію міліції. Врешті співробітники МВС затримали п'ятьох осіб.

Проте пропозиції глави громадської організації "Луганці" Сергія Коваленка були ще більш радикальними. "Якщо нас буде 10 тисяч, то треба відразу, не думаючи, штурмувати Кабмін і Адміністрацію президента", - сказав він.

Після цього перший заступник голови "Тризубу" Андрій Тарасенко заявив, що він "проти євроінтеграції, і якщо вимогою акції буде лише євроінтеграція, то ми вийдемо тільки для захисту мітингувальників від озвірілого "​​Беркута", а якщо вимоги будуть ширше - наприклад, національна революція, то ми будемо активно брати участь в її організації".

Народний депутат Оксана Продан (УДАР) підкреслила, що прибула на зустріч як приватна особа, і заявила, що "виходити в цей день треба". "Зрозуміло, що святкувати особливо нема чого, однак якщо б не було Помаранчевої революції, то всю опозицію зараз взагалі знищили б. Тоді ми домоглися перемоги, і треба це пам'ятати", - пояснила вона.

Святкувати річницю Помаранчевої революції мають намір представники Конгресу українських націоналістів. "Звісно, ми вийдемо на вулиці, адже нам є що сказати цій владі. Помаранчева революція проходила під гаслами євроінтеграції, з цими ж гаслами ми вийдемо і 22 листопада", - пообіцяв виданню голова секретаріату партії Володимир Манько.

Прийдуть на Майдан і представники Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР). "Але в цей день треба влаштовувати не пісні і танці, а діяти жорстко. Річниця Майдану має стати першим кроком до повалення авторитарного режиму Віктора Януковича", - заявив глава КУПР Сергій Мельниченко. А Микола Кохановський заявив, що "цей день повинен стати черговим етапом боротьби за українську соборну державу, і ми зробимо все для цього".

Тим часом інші націонал-демократичні і націоналістичні сили відзначати річницю Помаранчевої революції не планують. Так, представники всеукраїнського об'єднання "Свобода" запевнили, що не мають наміру виходити цього дня на Майдан. "Ми все ж вважаємо, що треба робити щось нове, а не нескінченно ностальгувати. Методи Помаранчевої революції вже не працюють, так що потрібно думати про те, як підняти людей на нову боротьбу, а не влаштовувати даремні концерти", - сказав народний депутат Андрій Іллєнко.

Схожої думки дотримується і голова партії "За Україну!" народний депутат В'ячеслав Кириленко ("Батьківщина"). За його словами, активістів "За Україну!" у цей день на вулиці не буде. "На Майдан треба виходити тоді, коли почнуться фальсифікації на довиборах народних депутатів і в 2015 році, під час виборів президента. 22 листопада ми туди не підемо, тому що в цей день ми будемо робити висновки з помилок Майдану і думати про те, як йти вперед", - пояснив пан Кириленко. У партії "Батьківщина" з планами щодо своїх дій на річницю Помаранчевої революції поки що не визначилися.

Нагадаємо, в березня 2013 року польський міністр закордонних справ Радек Сікорський висловив думку, що Помаранчеву революцію в Україні втратили. "Я ніколи не міг би передбачити те, як Україна так ефективно втратила досягнення і шанси Помаранчевої революції, тому я не буду зараз давати тут якийсь прогноз", - заявив глава МЗС Польщі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1126 | Додав: adminA | Теги: Києві, дев'яту річницю Помаранчевої револю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]