Чт, 2024-04-18, 20:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
Говорять і показують олігархи - керована свобода слова
Інші останні Телевізійні новини

Свобода слова в Україні є керованою і залежить від олігархів – власників ЗМІ. Для реальної свободи слова нам потрібні демонополізація й деолігархізація. Про це у своєму фейсбуку пише політик, лідер громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко сьогодні, у Всесвітній день свободи преси.

“Структура і принципи діяльності абсолютної більшості ЗМІ, переважно телебачення, остаточно визначилися. Зміст політичних повідомлень задає власник-олігарх, забезпечує медіа-менеджер, реалізує редактор і журналісти, – зазначає Томенко. – Прогнозованість новинного контенту щоправда інколи порушує сам олігарх своєю політичною непрогнозованістю. Коломойський тут чемпіон: вже тричі змінив орієнтацію лише щодо Порошенка. В такому випадку певний перехідний період дивуються глядачі, потерпають журналісти, перебудовуються коміки!
А так все стабільно: ” Інтер” про “народний” Опозиційний блок і сателітів, “Україна” про благодійника Ахметова, ” ІСТВ” і К. про миротворця Кучму, “5 канал” про героїчного Порошенка…”.

“Що потрібно для реальної свободи слова: демонополізація й деолігархізація, – вважає Томенко. – Закони вже є, зокрема про принцип 1 власник – 1 канал. Треба лише їх виконати й найголовніше, журналістам згадати, що вони журналісти, а не військо олігархічне!
А поки в українських ЗМІ все стабільно, керовано і прогнозовано”.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: керована свобода слова, говорять і показують олігархи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]