Чт, 2024-03-28, 21:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:17
ГПУ перевірить, чи не за гроші Путіна купили свого часу "Інтер". ВІДЕО
Інші останні Телевізійні новини

Генеральний прокурор України Віктор Шокін прийняв заяву народних депутатів від партії "Народний фронт" з вимогою допитати бізнесменів Валерія Хорошковського, Дмитра Фірташа і колишнього голову Адміністрації президента Сергія Льовочкіна щодо купівлі-продажу телеканалу "Інтер" в 2013 році. Про це депутат від "НФ" Антон Геращенко повідомив журналістам після відвідування прокуратури та спілкування з Шокіним, передає прес-служба партії "Народний фронт".

"Віктор Миколайович Шокін прийняв нашу заяву, доручив Павлу Жебрівському, начальнику одного з управлінь Генеральної прокуратури, проводити розслідування з даного питання", - сказав Геращенко.

Крім того, він вважає, що, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України, протягом найближчого місяця цілком реально допитати зазначених осіб.

Раніше сьогодні народні депутати від партії "Народний фронт" звернулися до Генеральної прокуратури України з проханням допитати бізнесменів Валерія Хорошковського, Дмитра Фірташа і колишнього голову Адміністрації президента Сергія Льовочкіна щодо купівлі-продажу телеканалу "Інтер" в 2013 році, повідомив депутат Антон Геращенко.

"Ми приїхали до Генеральної прокуратури України для того, щоб подати заяву про скоєння злочину особами, які в лютому 2013 року змусили Валерія Хорошковського за 2,5 мільярдів доларів невідомого походження коштів купити акції телеканалу "Інтер", - сказав Геращенко.

При цьому він зазначив, що ті ж особи в січні поточного року, коли "Народним фронтом" в парламент був внесений законопроект про визначення кінцевого власника телеканалу, продали 29% акцій каналу "Інтер".

"Раніше, до січня цього року, 29% акцій телеканалу "Інтер" належали Першому каналу громадського російського телебачення", - підкреслив депутат.

За його словами, "нас цікавить питання, чи не за гроші Путіна в 2013 році за 2,5 мільярдів доларів був куплений даний канал пана Хорошковського".

У зв'язку з цим депутат зазначив, що після Майдану Росія розв'язала проти України війну, і, за його словами, до сьогоднішнього дня вказаний телеканал, виконуючи вказівки з Москви, проводить агресивну інформаційну політику по відношенню до громадян України.

"Ми просимо генерального прокурора дати відповіді на питання ... На якій підставі і які кошти - 2,5 млрд - пан Фірташ витратив на придбання контрольного пакету акцій в 2013 році?", - сказав депутат.

Геращенко припускає, що гроші на придбання каналу могли бути видані з російського боку представниками президента Росії Володимира Путіна, якому були необхідні ЗМІ в Україні, щоб впливати на політичну ситуацію.

Депутат повідомив, що "партія просить Генпрокуратуру допитати Хорошковського, за яких обставин був проданий телеканал, громадянина Фірташа про те, де він взяв 2,5 млрд доларів...".

Також депутати від "НФ" просять ГПУ допитати депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна на предмет того, звідки він володіє засобами, щоб купувати багатомільйонні пакети акцій.

Як відомо, у січні телеканалу "Інтер" було оголошено попередження за трьома ліцензіями – ефірного, супутникового аналогового і мовлення – у зв'язку з трансляцією телеканалом російських новорічних шоу.

Довкола телеканалу "Інтер" зчинився скандал, бо той у новорічну ніч транслював запис святкової програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії, співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон ґрата.

У цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських "зірок", які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України, - Валерії, Олега Газманова, Миколи Баскова.

Після цього за введення санкцій проти українських каналів, які транслюють виступи "нев'їзних" артистів, виступили міністр інформаційної політики України Юрій Стець та речник президента України Святослав Цеголко.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що за антиукраїнську діяльність телеканал "Інтер" слід позбавити ліцензії на мовлення. Пізніше Турчинов написав листа голові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку з вимогою анулювати ліцензію телеканалу "Інтер" за трансляцію в новорічну ніч виступів антиукраїнських діячів російської естради.

Водночас телеканал "Інтер" заяви щодо свого новорічного ефіру вважає провокацією та політичним тиском.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1110 | Додав: adminA | Теги: гроші Путіна, ГПУ перевірить, Інтер. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]