Пт, 2024-04-19, 09:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
ГПУ - США передадуть Україні конфісковані гроші Лазаренка
Інші останні Кримінальні новини

Профільні служби США запевнили українську сторону, що в разі конфіскації коштів українського екс-прем'єра Павла Лазаренка, більша їх частина буде передана Києву.

Про це повідомив журналістам у понеділок генеральний прокурор Юрій Луценко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми співпрацюємо і по справі Лазаренка... Ми сподіваємося, що в цьому році нарешті вийдемо на фінал, і Україна має засвідчення відповідних служб США в тому, що вона може розраховувати на отримання більшої частини ймовірно конфіскованих коштів", - сказав він.

За словами глави ГПУ, рішення про конфіскацію повинен прийняти суд.

Як повідомлялося, заступник генерального прокурора Євген Єнін в грудні 2016 року заявив, що Україна розраховує отримати 280 млн доларів із коштів, незаконно виведених за кордон колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком.

За його словами, мова йде про Антигуа і Барбуда Гернсі, Ліхтенштейн, Литву та Швейцарію.

Єнін також зазначив, що Україна може розраховувати на повернення повних сум і буде вести переговори про розподіл цих активів.

Павло Лазаренко втік з України в 1999 році. У 2004 році був засуджений у США за звинуваченням у відмиванні грошей. Після виходу з в'язниці в листопаді 2012 року, він перебував у центрі ув'язнення Імміграційної та митної поліції США, яка відмовляється сказати, коли випустила його на свободу.

У той час, як пан Лазаренко перебував у в'язниці, у США набирала обертів справа щодо його активів у офшорах.

Нині справа Лазаренка налічує величезну кількість томів і існує ризик, що її розслідування затягнеться на роки, вона може потрапити до суду не раніше 2018 року.

Видання нагадує, що ім’я Лазаренка також фігурує у "панамських паперах" разом із Юлією Тимошенко та її чоловіком.

Зараз же Лазаренко заявляє, шо він бідний безробітний, немає ніякого доходу. У судових документах, поданих ним, йдеться, що він заборгував колишньому адвокату $ 100 000 і живе виключно на зарплату дружини. Однак, як вважає прокурор у справі Лазаренка про відмивання коштів Марта Борщ, у нього є чимало багато прихованих коштів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: україна, ГПУ, США, конфісковані гроші Лазаренка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]