Сб, 2024-04-20, 13:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:47
Грандіозна підготовка до 9 травня: десятки політакцій, сотні концертів
Інші останні Офіційні новини

Комуністична партія України має намір вивести 9 травня в Києві на ходу з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 10 тис осіб, повідомили Інтерфакс-Україна у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

КПУ має намір провести ходу від Бессарабської площі по Хрещатику та вул. Грушевського до пам'ятника Невідомому солдату з 11.00 до 13.00.

Також до КМДА надійшла заявка від Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молоді регіони" на проведення акції з нагоди свята Дня Перемоги на вул. Великій Васильківській, 103 (поруч Палацу "Україна") з 8.00 до 15.00 годин. В акції заявлена участь 3 тис. осіб.

ВО "Батьківщина" подала заявку на проведення заходу до Дня Перемоги у парку Партизанської слави з 8.00 до 20.00 годин. У заявці вказано участь 1 тис людей. Київська міська спілка ветеранів проведе захід біля Меморіалу загиблим в Афганістані на вул. Лаврській, 17 з 11.00 до 14.00. Очікується, що в акції візьме участь 600 осіб.

Всеукраїнська громадська організація "Загальновоїнська спілка України" має намір провести ходу від Арсенальної площі до Музею Великої Вітчизняної війни з 9.00 до 18.00. Кількість учасників не вказано.

Партія "Русский блок" запланувала ходу від Бессарабської площі до пам'ятника Ватутіну з 10.30 до 13.00 і заявила участь у ній 200 осіб.

Соціалістична партія України також проведе святкові заходи з ходою від Маріїнського парку до парку Вічної Слави з 10.30 до 17.00. В акції заявлено участь 100 осіб.

Також у столиці 9 травня пройдуть різні спортивні і культурні заходи. Так, Міжнародна федерація елітних боїв проведе у Центральному парку культури і відпочинку відкритий кубок Європи з елітних боів, Громадська організація "Тверезий Київ" - пробіжку за тверезість від Хрещатика до площі Слави через Маріїнський парк.

Крім того, рух "Ми - європейці" має намір провести на Контрактовій площі святкування Дня Європи з країнами Європейського Союзу.

Нагадаємо, що завтра, 9 травня - 68-ма річниця Великої Перемоги. У Києві святкування Дня перемоги розпочнеться о 9.00 з церемонії підняття на Хрещатику Державного прапора України. Після того Хрещатиком пройдуть військові оркестри, а за ними - члени громадської організації "Червона зірка" у військовій формі часів Другої світової. За традицією, головною вулицею країни пройдуть і ветерани війни.

Згідно з результатами опитування компанії Research & Branding Group, 82% українців вважають День Перемоги (9 травня) великим святом.

Українське телебачення транслюватиме парад Перемоги на Красній площі

У День Перемоги, 9 травня телевізійний канал "Інтер" ввів спецпрограмування. Про це в інтерв'ю "Главкому" повідомила керівниця холдингу Inter Media Group Ганна Безлюдна.

"О 7-й ранку починається марафон "Наша Перемога", до 12 години його в прямому ефірі вестимуть Сергій Дорофєєв і Ганна Гомонай. У рамках марафону - сюжети про війну, про післявоєнні історії. Будуть включення з ряду міст, де проходитимуть святкування..." - зазначила топ-менеджер.

"Також, у рамках марафону, ми покажемо історичний парад Перемоги 1945 року (у кольорі) і цьогорічний парад Перемоги у Москві", - додала Безлюдна.

Крім того, у цей день канал "Інтер" запланував прем'єрний показ серіалу "Привіт від "Катюші", всі чотири серії. В основі сюжету - реальні факти Великої Вітчизняної війни.

Далі в ефірі позачергової тригодинний випуск програми "Жди меня", присвячений Дню Перемоги. У цей день на зв'язку з Києвом буде Москва, Мінськ, Тбілісі, Кишинів, Єреван, Париж, Тель-Авів, Клайпеда, Прага та інші міста. Програма згадає про зустрічі тих людей, яких познайомила і розлучила війна.

Вечірній ефір святкового дня на "Інтері" - концерт-вистава власного виробництва "Перемога. Одна на всіх". Канал запросив провідних українських та російських виконавців, Ансамбль Збройних сил України та молодих зірок.

Завершить ефір 9 травня серіал "Наказано знищити. Операція "Китайська скринька". Канал покаже всі чотири серії фільму.

"У людей, які будуть дивитися "Інтер", є можливість об'єднатися навколо цієї події, відчути свою причетність до нього", - зазначила Ганна Безлюдна.

У День Перемоги за українцями простежать 30 тис. міліціонерів

Під час святкування Дня Перемоги 8 та 9 травня правопорядок на вулицях українських міст будуть забезпечувати понад 30 тис. співробітників МВС. Як повідомили в Міністерстві внутрішніх справ, 8 травня в більш ніж 200 населених пунктах України заплановано проведення майже 370 масових заходів, участь у яких планують прийняти близько 138,6 тис. осіб, пише Мінфін.

У цей день охорону громадського порядку забезпечуватимуть понад 3,2 тис. працівників органів внутрішніх справ, в тому числі 160 військовослужбовців внутрішніх військ МВС. Завтра, 9 травня, у більш ніж 2,5 тис. населених пунктів заплановано проведення понад 4,5 тис. масових заходів, участь в яких візьмуть більше 1,7 млн. чоловік.

Найбільш багатолюдні акції очікуються на території Харківської, Хмельницької, Луганської, Вінницької та Дніпропетровської областей.

У цей день охорону громадського порядку забезпечуватимуть майже 27 тис. працівників МВС, у тому числі понад 1,6 тис. військовослужбовців внутрішніх військ.

У Києві 9 травня спокій охоронятимуть 2200 співробітників МВС, у тому числі 600 військовослужбовців внутрішніх військ МВС Україна.

На 9 Травня в Києві запланована насичена програма заходів. Розпочнеться святкування Дня Перемоги о 9:00 на Майдані Незалежності підняттям Державного прапора. Після цього по Хрещатику пройдуть військові оркестри. Також відбудуться військово-історичні марші, покладання квітів до пам'ятників, запалення Вічного вогню, концерти. Завершиться святкування Дня Перемоги феєрверком о 21:45.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1191 | Додав: adminA | Теги: сотні концертів, 9 травня. політакції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]