Пт, 2024-04-19, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:23
Грандіозний триденний культурно-історичний фестиваль проведуть у "Парку Київська Русь"
Інші останні Культурні новини

Протягом трьох днів - з 18 по 20 травня - в Центрі культури та історії Київської Русі "Парк Київська Русь" в рамках V ювілейного Міжнародного фестивалю "Парк Київська Русь" відбудеться один з найграндіозніших культурно-історичних фестивалів в Україні і на території всієї Східної Європи - "Київська Русь XIII століття".

Гостей Парку чекає яскраве свято Середньовіччя, обіцяють організатори. Кругообіг яскравих вражень та емоцій, дозвілля на будь-який смак і сюрпризи - все це має бути під час фестивалю "Київська Русь XIII століття", присвяченого 1530-річчю Києва, 1150-річчю зародження держави Київська Русь та 1130-річчю проголошення Києва його столицею.

У програмі мега-фестивалю - достовірна історична реконструкція життєвого укладу епохи XIII-XIV століть, видовищні театралізовані дійства, неперевершені трюкові постановки каскадерів України, лучні турніри та забави. У небо будуть підніматися повітряні кулі в рамках "Турніру повітряних витязів".

І найголовніше видовище - масові запеклі поєдинки русичів і монголів на Великому ристалищі. Понад 500 кращих бійців клубів історичної реконструкції з України та усього світу представлять глядачам масову реконструкцію воєн XIII-XIV століть з максимальним відтворенням подій і військової культури тих часів: масова денна битва "Усобиця Стародавньої Русі", видовищна нічна баталія "Реконструкція битви на Синіх водах", присвячена її 650-річчю, а також грандіозна битва "Русь проти Орди".

Гості Парку сповна насолодяться відпочинком в етнічному стилі, кожен знайде заняття до душі, зможе відчути пульс життя Стародавнього Києва і поринути в чарівний світ середньовічних розваг та забав.

Багато різноманітних розваг чекає і маленьких відвідувачів Парку. Діти зможуть покататися на поні, пограти з тваринами на звіринці, переодягнутися в богатирів і поборотися на мечах з жителями Стародавнього Києва. Батьки можуть не хвилюватися, адже дитячі мечі в Парку - м'які, а жителі Стародавнього Києва - професійні актори, які можуть забавляти дітей хоч цілий день. Дівчатка і хлопчики зможуть взяти участь у різних майстер-класах, наприклад - з виготовлення ляльки-мотанки або гончарства.

Дорослі ж можуть випробувати себе на влучність та спритність на локаціях Парку. На території працюватиме стайня, де кожен матиме нагоду прогулятися на красенях-конях, і середньовічний тир, де охочі зможуть постріляти з лука, покидати ножі, списи та сокири. Гості зможуть відвідати майстер-класи з володіння середньовічною зброєю, з ковальської майстерності і карбування монет. Також відвідувачі зможуть отримати іменну грамоту від Нестора Літописця або персональне пророцтво від містичної волхвині. Вишуканими й оригінальними авторськими виробами порадує ярмарок майстрів.

Крім надзвичайно насиченої програми і активного відпочинку, гості Парку зможуть насолодитися смачними середньовічними стравами і напоями. А з настанням темряви - з завмиранням серцем будуть спостерігати за вечірньою програмою.

У Парку відбуватиметься магічне дійство: по території запалять смолоскипи, навколо багать кружлятимуть запальні танки. Ще більше підбадьорить святковий настрій ансамбль середньовічної музики Osimira. Всі охочі зможуть потанцювати під запальні ритми у виконанні цього ансамблю на святковій етнодискотеці. Запалять ніч фінальні дійства фестивалю - вогняне шоу та святковий феєрверк.

Парк розташований в селі Копачів Обухівського району Київської області. З Києва доїхати в "Парк Київська Русь" можна маршруткою від станції метро "Видубичі" (стоянка біля супермаркету "Фуршет").

Зазначимо, що проект "Парк Київська Русь" - це єдине і неповторне відтворення і будівництво одного з найвідоміших і в той же час найзагадковіших середньовічних міст Європи - Стародавнього Києва V-XIII століть. Столиця найбільшої середньовічної імперії Київська Русь відтворена в розмірах його історичного центру, відомого як Дитинець Києва, або Град Володимира.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1192 | Додав: admin | Теги: культурно-історичний фестиваль, парк Київська Русь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]