Пт, 2024-03-29, 15:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Греція не покине єврозону, - запевнив Голова Єврокомісії
Інші останні Новини Європейського Союзу
Греція залишиться в єврозоні, заявив голова Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу. За словами Баррозу, Єврокомісія й надалі підтримуватиме Грецію, якщо в країні будуть продовжуватися реформи, передає "РБК-Україна" з посиланням на Reuters.

"Ми зробимо все можливе, щоб зберегти стабільність єврозони", - зазначив Баррозу після переговорів з прем'єр-міністром Греції Антонісом Самарасом.

Тим часом у доповіді американського банку Citi прогнозується, що Афіни залишать єврозону в найближчі 2-3 квартали. Аналітики Citi оцінюють можливість відмови від євро в Греції на рівні 75%.

Вихід Греції з єврозони не призведе автоматично до розпаду валютного союзу, але спровокує довгострокове падіння впевненості в майбутньому єдиної валюти. В цих умовах S&P рекомендувало державам єврозони якнайшвидше виробити надійний і гнучкий механізм фінансової допомоги периферійним країнам блоку, що зазнають труднощів із залученням фінансування на ринку.

Нагадаємо, якщо ж Греція залишить єврозону, це "створить загрозутривалому існуванню євро", вважають експерти агентства Moody's Investors Service, і створить, зокрема, тиск на рейтинги Кіпру, Португалії, Ірландії, Італії, Іспанії, зажадає аналізу рівня кредитоспроможності інших країн.

24 липня Міжнародне рейтингове агентство Moody's вже оголосило про зміну прогнозу з кредитного рейтингу Німеччини, Нідерландів і Люксембургу зі стабільного на негативний. Також агентство підтвердило стабільний прогноз щодо кредитного рейтингу Фінляндії.

Як зазначають експерти агентства, причиною зміни стало посилення занепокоєння щодо фінансової ситуації і боргової кризи в Європі і збільшення ризику виходу Греції з єврозони та наслідків, які ця подія може спричинити, надто для Іспанії та Італії.

Міжнародні аналітики кажуть, якщо Греція вийде з єврозони, то Німеччина зазнає збитків у розмірі до 82 мільярдів євро. В гіршому випадку з урахуванням ризиків, пов'язаних з фінансуванням фонду стабільності, випуском облігацій Європейського центробанку та іншими зобов'язаннями, ця сума може зрости до 770 мільярдів євро.

"Європа поступово наближається до катастрофи небачених масштабів", - йдеться в доповіді, підготовленій 17 європейськими економістами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: Греція, єврозону, голова Єврокомісії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]