Сб, 2024-04-20, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
Греції доведеться вийти з Шенгену: не може впоратися з нелегалами
Інші останні Новини світу

Греція може вийти з Шенгенської зони, позаяк влада країни не в змозі забезпечити контроль за нелегальними мігрантами на кордоні з Туреччиною. Євросоюз дав Греції час до червня, щоб навести лад у цій сфері, передає Euromag.ru.

"Греції доведеться вийти з Шенгенської угоди, якщо вона не вживе адекватних заходів для боротьби з незаконною міграцією", - заявив міністр цивільного захисту Міхаліс Крісохідіс. Водночас вихід Греції з Шенгену може бути дуже вигідний для українців і росіян.

Раніше Афіни заявляли про свій намір спростити візовий режим для туристів з України і Росії, але зауважували, що пов'язані правилами Шенгену. Грецію вже давно критикують в ЄС за нездатність навести порядок на своєму кордоні з Туреччиною, через який щороку до Європи потрапляють близько 130 тисяч нелегалів з мусульманських країн.

На спеціальному засіданні, присвяченому цій проблемі, глави урядів Німеччини, Нідерландів, Австрії ясно дали Афінам зрозуміти, що терпець Євросоюзу урвався.

"Наші кордони відкриті наче двері старого сараю", - зізналася на прес-конференції за підсумками зустрічі глава МВС Австрії Йоханна Міклі-Ляйтнер.

ЄС надав Греції допомогу в розмірі 250 млн євро на реалізацію програми із захисту кордону. Втім, грецька влада зараз більше зайнята внутрішньою політикою. У травні в Греції пройдуть дострокові парламентські вибори, і вся увага зараз зосереджена на них.

Раніше повідомлялось, що Франція теж може тимчасово вийти з Шенгену через наплив біженців з Тунісу і Лівії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: вийти, нелегали, Шенгену, Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]