Пт, 2024-04-19, 19:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Греції Єврогрупа погодилася надати 3 мільярди євро на проведення реформ
Інші останні Новини Європейського Союзу
Єврогрупа погодилася виділити 3 мільярди євро Греції, адже це дозволить запобігти банкрутству країни. Про це пишуть "Вести Економіка".

Як повідомляється, при цьому фінансова допомога надається за умови реалізації нових реформ.

Цього місяця Греція отримає 2,5 млрд євро, а решта грошей передбачається аж у жовтні. Цього часу прем'єр-міністру Антонісу Самарасу має вистачити, щоб почати нові економічні реформи і процес скорочення витрат.

Греція також може розраховувати на 2 млрд євро у вигляді прибутку Центрального банку від продажу облігацій, і ще 1,8 млрд євро надасть Міжнародний валютний фонд.

Уряди країн Європи продовжують допомагати Греції, не бажаючи того, щоб країна вийшла з єврозони, при цьому чиновники намагаються максимально скоротити розміри допомоги, бо платники податків незадоволені ситуацією.

Раніше "трійка" міжнародних кредиторів (ЄС, МВФ і ЄЦБ) і Греція погодили реформи, які дозволять скоротити витрати бюджету, пише видання.

Так, очікується, що бюджетний сектор буде відчутно скорочено, а вже до кінця поточного року 25 тис працівників перейдуть на тимчасові договори, а наступного року ці робочі місця теж буде скорочено. Щонайменше половину з цих працівників мають перевести на тимчасові договори до жовтня, а парламент повинен схвалити ці дії до 19 липня.

Крім цього, Греція повинна поліпшити податкове адміністрування і скоротити витрати на охорону здоров'я.

"Греція - на правильному шляху, але були затримки в деяких сферах", - сказав міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле.

Глава Єврогрупи Єрун Дейсселблум у свою чергу заявив, що нове рішення дозволить уникнути фінансових проблем у Греції в майбутньому.

"Якщо буде дефіцит фінансування, то це трапиться наприкінці 2014 року, що дасть нам достатньо часу, щоб впоратися з цим", - сказав він.

Як відомо, державний бюджет країни існує лише завдяки іноземній допомозі, інакше Греції б загрожував дефолт. Держава вже отримала від "трійки" кредиторів - Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ - більш ніж 100 млрд євро допомоги.

Нещодавно Грецію понизили рангом і позбавили статусу розвиненої країни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 946 | Додав: adminA | Теги: реформ, Греції, Єврогрупа, 3 мільярди євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]