Пт, 2024-04-19, 20:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:45
Греції Єврокомісія хоче виділити 35 мільярдів євро з бюджету ЄС. Британія, Данія і Швеція проти
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврокомісія планує виділити з бюджету Європейського Союзу для підтримки економіки Греції 35 млрд євро.

Як повідомляє Єврокомісія, "мандат Євросаміту, який відбувся 12-13 липня, допоможе мобілізувати до 2020 року більш ніж 35 млрд євро для підтримки грецької економіки за умови виконання вимог, які були узгоджені Євросамітом", передає УНІАН.

Коментуючи такі плани, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив: "Греція вже отримала міжнародного фінансування більше, ніж вся Європа від Плану Маршалла США після Другої світової війни. За підсумками домовленостей Євросаміту Європейська комісія готова зробити подальші кроки, щоб допомогти Греції розпочати значний економічний підйом і дати запропонованим реформам найкращий шанс: ці 35 млрд євро можуть допомогти Греції стати привабливим місцем для інвестицій і дати надію підростаючому поколінню. Цей новий старт для робочих місць і зростання є вкладом комісії".

Юнкер висловив сподівання, що Європейський парламент та держави-члени ЄС "відіграють свою роль, щоб ми могли швидко розблокувати гроші".

Водночас ВВС-Британія з посиланням на джерела в міністерстві повідомляє, що міністр фінансів Великої Британії Джордж Осборн блокуватиме будь-які спроби використовувати гроші платників податків країни для фінансової допомоги Греції.

Як відзначається, про свою позицію Осборн вже повідомив своїх колег з країн єврозони.

"Наші колеги з єврозони отримали чітке і зрозуміле повідомлення, що перегляд британської позиції щодо підтримки програми фінансової допомоги єврозони (Греції, - ред.) є неприйнятним", - відзначають в британському Мінфіні.

"Ідея, що гроші платників податків Великої Британії використовуватимуться в рамках останньої угоди з Грецією, є нездійсненною", - наголошують в міністерстві.

Міністри фінансів Данії і Швеції підтримали свого британського колегу, сказавши, що кошти Європейського фонду стабілізації (ESM) не повинні використовуватися на порятунок Греції, повідомляє Euractiv.

За даними ЗМІ, чеський міністр фінансів Андрій Бабич також підтримує позицію Осборна.

Нагадаємо, на саміті ЄС, який розпочався в неділю, 12 липня, і завершився в понеділок, 13 липня, вранці, було узгоджено принципи програми економії в Греції.

Країни ЄС нададуть Афінам фінансову підтримку в обмін на проведення грецькою владою низки болючих реформ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: Британія, бюджет ЄС, Єврокомісія, Греції, Данія і Швеція проти, 35 мільярдів євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]