Чт, 2024-03-28, 12:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:15
Греції " міжнародні кредитори зроблять останню компромісну пропозицію"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер домовилися "з великою інтенсивністю" продовжувати пошук вирішення боргової кризи в Греції. Тригодинна зустріч відбулася у відомстві федерального канцлера ввечері в понеділок, 1 червня, повідомляє Die Welt.

У засіданні також брали участь голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард і Європейського Центробанку Маріо Драгі.

Як повідомляє офіційний представник уряду ФРН, сторони останніми днями тісно взаємодіяли один з одним і мають намір підтримувати контакт надалі - також за участю Афін.

"Метою зустрічі є саме остання пропозиція, яку буде висунуто Греції", - повідомило виданню джерело, близьке до переговорів. Сторони мають намір виробити спільну позицію, яка "суворо ґрунтується на чинній програмі".

Упродовж кількох місяців Греція веде з кредиторами переговори про виплату фінансової допомоги в обмін на проведення необхідних політичних та економічних реформ в країні.

5 червня закінчується термін чергової виплати Греції в МВФ за службовим розміром близько 300 мільйонів євро. Загальна сума чотирьох червневих виплат Афін в МВФ становить 1,6 млрд євро. Поточна програма міжнародної фінансової допомоги для Греції добігає кінця у червні 2015 року.

У травні Греція виплатила черговий транш МВФ у розмірі 750 млн євро за рахунок аварійного резерву.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард попередила, що вона не дозволить Греції пропустити погашення заборгованості перед кредитором, що закриє для грецького уряду потенційну можливість здобути деяку фінансову свободу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: останню компромісну пропозицію, міжнародні кредитори, Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]