Пт, 2024-04-19, 20:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
Грецькі активісти в прямому ефірі закидали неугодного телеведучого яйцями і йогуртом. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Бомбардування яйцями давно і міцно увійшло до арсеналу "брудних" засобів вираження політичного протесту, однак 6 квітня воно стало справжнім шоу для грецьких телеглядачів у прямому ефірі, а крім того, набуло місцевого колориту, бо метальники додали до яєць йогурт. Греки не вперше використовують цей кисломолочний продукт для закидання політиків і громадських діячів, які їх прогнівили, зазначає NEWSru.com.

Цього разу мішенню незадоволених протестувальників став телеведучий Панайотіс Бурхас, а приводом для нападу стала не важка економічна ситуація в Греції, як у багатьох випадках раніше, а влаштоване недавно Бурхасом ток-шоу за участю представника неонацистської організації "Золота зоря "(Golden Dawn). Нападники під час вечірнього ефіру минулої п'ятниці (6 квітня) з криками увірвалися в студію і почали прицільно метати в бік журналіста харчові продукти, коли той розмовляв із запрошеним до студії гостем, повідомляє британська газета The Daily Mail.

Тоді як гість спішно покинув студію, лишивши ведучого наодинці протистояти хуліганам, Бурхас спочатку намагався сидячи захищатися від бомбардування рукою. Потім він встав і вельми спокійно почав проходжуватися вздовж столу, обтрушуючи голову від білих в'язких бризок і ухиляючись від нових порцій їжі.

Не кажучи ні слова і, як видно, вже змирившись з необхідністю відвідання хімчистки з забрудненими піджаком і штанами, він час від часу повертався в бік протестувальників, які викрикували антифашистські гасла, і пильно дивився на них. Така тактика безмовного впливу не допомогла, обстріл яйцями і йогуртом тривав. Зрозумівши, що нападники заспокоюватися не збираються, Бурхас повільно прибрав під стіл ноутбук, який стояв перед ним під час ефіру, потім не поспішаючи зняв петличку з мікрофоном і нарешті пішов з кадру.

Нагадаємо, що Греція переживає зараз важкі часи - борг країни досяг вже 160% ВВП. Міжнародний валютний фонд обіцяє надати Афінам 130 млрд євро, якщо уряд виконає всі умови ЄС. У зв'язку з економічною кризою країну стрясають численні страйки, мітинги і погроми, на цьому тлі активізувалися екстремісти різного штибу.

Протягом останніх місяців грецькі політики неодноразово піддавалися нападу співвітчизників. Політиків закидали йогуртом, яйцями й апельсинами, іноді справа доходила і до побоїв. Минулого місяця серед жертв виявився міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос - пачку йогурту в нього під час виступу на партійній конференції лівоцентристської партії ПАСОК кинув пенсіонер.

Як і телеведучий Бурхас, Венізелос повів себе вкрай холоднокровно. Не здригнувшись жодним мускулом на обличчі і знявши забруднений піджак, він продовжив свою промову. Пізніше з'ясувалося, що літній чоловік, який кинув йогурт, таким чином хотів виразити протест проти урізання розміру пенсії в рамках політики жорсткої економії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1190 | Додав: adminA | Теги: Грецькі, йогуртом, телеведучого яйцями, прямому ефірі закидали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]