Чт, 2024-04-18, 14:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:40
Григорію Сковороді присвятили перший український роман-комікс про характерників
Інші останні Культурні новини

На другому міжнародному фестивалі "Книжковий Арсенал", який відбудеться 4-7 жовтня , буде представлено перший український графічний роман-блокбастер про українських козаків-характерників "Даогопак" видавництва "Небесний Ключ" (Nebeskey).

"Даогопак" - 3-томний комікс-блокбастер про пригоди козаків-характерників із лицарського ордену магів і майстрів бойових мистецтв Запорозької Січі, пише Gazeta.ua.

Перший ілюстративний альбом комікса (60 сторінок) "Даогопак: Анталійська гастроль" вийде у вересні. Автор сценарію - Максим Прасолов, художник - Олексій Чебикін. Комікс буде презентовано у комікс-кафе "Сковорода", де також будуть і комікс програма з майстер-класами, поетичними читаннями і DJ-сетами. У кафе також будуть книги й події від видавництв "Євгеніус" і "Чорним-по-Білому", "Бумкнига", Zangavar.

"Скоровода" - це наша зона-присвята видатному українському філософу, містику Григорію Сковороді до 290-річчя з його дня народження. Один з героїв "Даогопака" - Олесь Сковорода, і там є багато цікавих алюзій і, можливо, навіть родинна інтрига, адже Григорій Сковорода був з козацької сім'ї. Роман можна буде купити не тільки у нас, а й на Форумі Видавців у Львові, і у нас чешуться руки, можливо, ми для колег, які нас запросили туди на "фестиваль фестивалів", зробимо у зв'язку з цим спеціальну подію", - повідомляють автори коміксу.

Наприкінці липня повідомлялося про успіх українських мультиплікаторів, яких не оцінили в нашій країні. 24 липня стало відомо, що український мультсеріал "Ескімоски" покажуть у Канаді, США, Китаї та Індії. Роботу над ним закінчила столична студія дитячих і юнацьких фільмів імені Ханжонкова.

"Зараз переговори про дистрибуцію ведемо з Англією і Францією. Чомусь в Індії мультфільм хочуть показувати в кінотеатрах. Але це короткі 5-хвилинки - не той формат. З гордістю можу сказати, що в Україні це перший комерційний анімаційний проект, який продався за кордон", - розповів режисер і сценарист Олексій Шапарєв.

Зауважимо, що нині в Україні відбуваються зйомки першого вітчизняного фільму жахів у 3D - "Синевир". Режисерами фільму виступили брати Олександр і В'ячеслав Альошечкіни. "Синевир" є абсолютно українським фільмом - у ньому задіяні українські актори та інвестиції, а в основу сюжету лягли національні містичні історії та повір'я.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1182 | Додав: admin | Теги: даогопак, Григорій Сковорода, роман комікс, характерники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]