Сб, 2024-04-20, 01:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:45
Гробницю трьох королев зі скарбами доінкської цивілізації й 60 сидячими скелетами знайшли у Перу
Інші останні Новини світу
Королівська гробниця, наповнена срібними й золотими прикрасами, а також скелетами десятків людей, принесених у жертву, виявлена в Перу.

Вона є пам'яткою цивілізації уарі, що існувала на території країни задовго до виникнення імперії інків.

Про відкриття на спеціальній прес-конференції повідомив міністр культури Перу, передає Infox.ru з посиланням на National Geographic.

Археологи з Варшавського університету разом зі своїми колегами з Перу шукали цю гробницю біля двох років, використовуючи аерофотознімки, і тільки восени 2012 року їм вдалося наткнутися на її сліди.

Гробниця, зовсім незачеплена грабіжниками, була виявлена в ході розкопок древнього міста Уармей, розташованого за чотири години їзди на північ від перуанської столиці Ліма.

Спочатку вчені розкопали церемоніальну кімнату з кам'яним троном. Під нею розташовувався шар зцементованого каміння загальною вагою близько 30 тонн.

Археологи вирішили забрати каміння. Коли це було зроблено, виявилося, що вони приховували вхід у гробницю, буквально забиту людськими кістками й різними артефактами.

У найбільшому відсіку гробниці фахівці нарахували 60 кістяків у сидячому положенні. Імовірно, вони належали людям, принесеним у жертву. Поруч, у невеликих бічних відсіках, були виявлені останки трьох правительок держави уарі. Поруч із ними перебувала безліч кераміки, срібних чаш, бронзових сокир, а також золоті прикраси (сережки й персні).

Вік гробниці становить близько 1200 років. Вона була споруджена в період розквіту цивілізації уарі, коли їхнє королівство займало більшу частину сучасної території Перу.

Як підкреслюють археологи, повне обстеження гробниці й знахідок триватиме ще 8-10 років.

Інки опанували цими землями лише через кілька сторіч.

Відзначимо, що древні інки були досить освіченими людьми й займалися астрономією.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: 60 сидячими скелетами, скарбами доінкської цивілізації, Перу, гробницю трьох королев | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]